Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 alimente pentru a-ti detoxifia si curata intregul organism

de Alina Negrutiu la 2014-05-14
10 alimente pentru a-ti detoxifia si curata intregul organism
Practicata de mii de ani in toate culturile din toata lumea, detoxifierea se refera la curatarea si hranirea organismului dinauntru inspre afara. Eliminand toxinele si hranind apoi organismul cu nutrienti sanatosi, detoxifierea te protejeaza de boala si iti reinoieste abilitatea de a-ti mentine sanatatea optima. Alimentele pe care ti le propunem mai jos te vor ajuta sa-i dai avant metabolismului, in timp ce-ti vor permite de pierzi in greutate si sa-ti fortifici sistemul imunitar.


1. Anghinarea ajuta ficatul care, la randul lui, iti va ajuta organismul sa se curete de toxine si de alte lucruri de care nu are nevoie. Accelereaza productia de bila si, din moment ce aceasta ajuta la descompunerea alimentelor si la absorbtia de nutrienti de catre organism, mai multa bila este un lucru bun.
2. Merele au fibre, vitamine, minerale si multe substante fitochimice benefice, cum ar fi D-Glucarate, flavanoizi si terpenoizi. Toate aceste substante sunt folosite in procesul de detoxifiere. Unul dintre flavonoizi, phlorizina, ajuta la stimularea productiei de bila ceea duce la detoxifiere, caci ficatul scapa de o serie de toxine prin bila. Merele sunt si o sursa buna de fibre solubile, pectina, si uite asa scapi de metalele si aditivii alimentari din corp. 
3. Migdalele sunt cea mai buna sursa de vitamina E. De fapt, vitamina E pe care o ofera este forma preferata de organism. Au si fibre, calciu, magneziu si proteine care stabilizeaza glicemia si indeparteaza impuritatile din intestine.
4. Sparanghelul ajuta la detoxifiere, dar lupta si impotriva procesului de imbatranire, te protejeaza de cancer, iti mentine inima sanatoasa si este, in general, un aliment antiinflamator. Sparanghelul reduce riscul de mortalitate din cauza cancerului la san si creste sansele de supravietuire.
5. Avocado-ul are antioxidanti, scade colesterolul si dilateaza vasele de sange in timp ce blocheaza toxicitatea ce distruge arterele. Contine un ingredient numit glutathiona care blocheaza cel putin 30 de carcinogeni diferiti in timp ce ajuta ficatul sa detoxifice substantele chimice sintetice. Cercetatorii de la Universitatea Michigan au descoperit ca persoanele in varsta cu niveluri mai ridicate de glutathiona sunt mai sanatoase si mai putin predispuse sa sufere de artrita. Consumul de avocado este asociat unei diete de calitate si unui nivel ridicat de absorbtie a nutrientilor, dar si cu un indice de masa corporala mai mic si o talie mai ingusta.
6. Busuiocul are proprietati antibacteriene si are multi antioxidanti care protejeaza ficatul. Ingredientele active sunt terpenoizii. Este minunat si la digestie, si la detoxifiere. Sprijina functionarea rinichilor si actioneaza ca diuretic pentru a ajuta organismul sa expulzeze toxinele nedorite. Se stie despre busuioc ca ar avea calitati antiulcer si efecte antimicrobiene care ne protejeaza de bacterii, ciuperci si mucegai. Semintele de busuioc lupta cu constipatia. Proprietatile busuiocului anticancer sunt asociate abilitatii sale de a influenta infectiile virale.
7. Sfecla rosie creste nivelul de energie si scade tensiunea arteriala, dar, pe termen lung, reduce durerea artritica, creste puterea creierului si ajuta la slabit. Contine un amestec unic de substante fitochimice si minerale care o fac potenta in lupta contra infectiilor. Sfecla rosie mareste si absorbtia celulara de oxigen. Cand faci o cura de detoxifiere, sfecla rosie te ajuta sa te asiguri ca toxinele de care vrei sa scapi chiar ies din organism.
8. Afinele contin aspirina naturala care diminueaza efectele inflamatiei cronice si durerea. Pana si numai 300 de grame de afine te protejeaza de avariile ADN-ului. Afinele actioneaza ca niste antibiotice, blocand bacteriile sa intre in tractul urinar, prevenind infectiile. Au proprietati antivirale si sunt pline de fitonutrienti super-detoxifianti numiti proanthocyanide.
9. Broccoli actioneaza asupra enzimelor din ficat pentru a transforma toxinele in ceva ce poate fi eliminat usor din organism. Nu-l gati la microunde, caci ii distrugi potentialul detofixiant. Broccoli contine sulforaphane, un antioxidant anticancer, antidiabetic si antimicrobian.
10. Varza curata ficatul, dar te ajuta si sa previi constipatia, ceea ce duce la eliminarea toxinelor. Contine sulf, esential cand vine vorba de descompunerea chimicalelor si eliminarea lor din organism. Este o sursa de ofindole-3-carbinol, o substanta chimica ce accelereaza repararea ADN-ului si pare a bloca dezvoltarea celuleor canceroase.

Stiai ca exista diete de slabit sanatoase? Vezi aici un Top al celor mai eficiente si sanatoase diete
 
Sursa: realfarmacy.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0