Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 alimente pentru curatarea arterelor de grasimi

de Alina Ilie la 2016-08-22
10 alimente pentru curatarea arterelor de grasimi
Grasimile si chimicalele din alimente ingroasa peretii arterelor, iar sangele nu mai poate transporta oxigenul catre tesuturi. Alimentele prezentate mai jos previn infundarea arterelor, reduc grasimile din sange si combat oboseala.


Iata 10 alimente care ajuta la desfundarea arterelor in mod natural!

Usturoiul a fost mult timp folosit in tratamentul diferitelor probleme de sanatate, inclusiv boli de inima, tensiune arteriala crescuta, datorita proprietatilor sale medicinale. Numeroase studii au aratat ca este deosebit de util in prevenirea calcifierii arterelor coronariene, care creste semnificativ riscul unui atac de cord.

Strugurii sunt bogati in resveratrol, flavonoide si quercetina si protejeaza organismul, prevenind oxidarea celulelor. De asemenea, reduc riscul de formare a cheagurilor de sange si a bolilor de inima.

Multiple studii au confirmat beneficiile uleiului de masline in prevenirea colesterolului. Abunda in grasimi mononesaturate care reduc colesterolul rau.

Universitatea din Southampton a efectuat un studiu care a constatat ca pestele, in special somonul si tonul previn infundarea arterelor, deoarece sunt bogati in acizi omega-3. Acizii grasi Omega 3 previn formarea cheagurilor de sange, oxidarea colesterolului si acumularea placilor de aterom pe peretii interiori ai vaselor sanguine.

Mai mult, sucul de merisoare este foarte eficient deoarece stimuleaza capacitatea celulelor de a absorbi grasimile si de a produce energie. Prin urmare, acest suc previne acumularea de grasime in vasele de sange.

Bogate in licopen, rosiile previn rigidizarea arterelor. Licopenul este de asemenea responsabil pentru culoarea specifica si, conform studiilor, consumul regulat reduce riscul de boli cardiovasculare.

Pepenele galben, prin continutul de antioxidanti, reduce colesterolului rasu si desfunda rapid arterele.

Continutul ridicat de fibre solubile previne formarea colesterolului, iar studiile au confirmat ca 2 cesti de ovaz fiert reduce zilnic nivelul colesterolului cu 20%.

Rodiile sunt bogate in antioxidanti, si, de asemenea, sunt unele dintre cele mai puternice fructe in prevenirea rigidizarii arterelor. Aceste fructe previn ateroscleroza si reduc deteriorarea vaselor de sange.

Nu in ultimul rand, spanacul este o sursa bogata de potasiu si acid folic, deci previne hipertensiunea, si protejeaza impotriva insuficientei cardiace. Mai mult decat atat, acesta contine, de asemenea, luteina in cantitati mari, ceea ce previne degenerarea maculara asociata cu inaintarea in varsta.

Sursa: www.healthyfoodhouse.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 22 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiovasculare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vase de sange

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0