Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 alimente sanatoase, ideale pentru micul dejun

10 alimente sanatoase, ideale pentru micul dejun
Incepeti ziua cu un mic dejun sanatos, care sa va umple de energie pentru intreaga zi. Nu uitati sa includeti urmatoarele alimente in dieta zilnica, preferabil inca de la prima ora. Acestea va ofera necesarul de vitamine, minerale si antioxidanti pentru o viata sanatoasa si implinita.


Semintele de chia
Aceste seminte castiga tot mai mult in popularitate, fiind o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 (pentru sanatatea inimii), fibre (pentru o digestie buna), calciu (pentru sanatatea oaselor) si proteine (pentru sanatatea muschilor). Se recomanda a se consuma 1 lingura de seminte de chia pe zi. Acestea pot fi adaugate in iaurt, cereale, smoothie-uri, etc.
Afinele
Afinele sunt ideale pentru un mic dejun sanatos. Pot fi adaugate in cereale sau iaurt. O cana de afine contine 4 grame de fibre si doar 84 de calorii. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti.
Uleiul de in
Adaugati putin ulei de in in cereale, pentru a va creste nivelul de energie. Acest ulei nu are gust, insa este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, ajutand la echilibrarea nivelului de zahar din sange si mentinand in forma pielea, parul si unghiile.
Alte tipuri de lapte
Inlocuiti laptele obisnuit cu alte tipuri de lapte: lapte de cocos, lapte de soia, lapte de orez sau lapte de migdale. Laptele de cocos este o sursa importanta de potasiu, fosfor, magneziu si vitamine B esentiale. Adaugati in cereale sau in smooothie-ul de dimineata.
Unt de arahide sau de migdale
Untul de arahide si cel de migdale sunt ideale pentru micul dejun, deoarece contin grasimi sanatoase si proteine, oferind o stare de satietate de lunga durata. Se poate intinde pe paine prajita si se pot adauga cateva felii de banana deasupra.
Iaurt grecesc degresat
Delicios si extrem de nutritiv, iaurtul grecesc are doar 100 de calorii per portie si contine 18 grame de proteine si 20% din doza zilnica de calciu recomandata. Ajuta digestia si elimina balonarea, eliminand chiar respiratia urat mirositoare.
Scortisoara
Acest condiment este extrem de popular deoarece reduce nivelul zaharului din sange si ajuta la metabolizarea glucozei. Presarati scortisoara peste iaurt, cereale, cafea sau smoothie-uri.
Fructe de padure congelate
Murele, zmeura, afinele sau capsunile congelate pot fi consumate la micul dejun daca sunt adaugate in cereale, iaurt sau smoothie-uri. Va asigura necesarul de vitamine si antioxidanti.
Spirulina
O doza de spirulina va asigura o zi excelenta, plina de energie. Aceasta alga este bogata in proteine, fier, calciu, vitaminele A si C si antioxidanti care protejeaza celulele.  Adaugati spirulina in smoothie-uri, sucuri sau supe.
Cereale integrale
Alegeti cerealele integrale ca sursa de fibre, vitamine si minerale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.61 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0