Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 coafuri retro la moda, oricand si oriunde

de Sunt Fericita la 2017-11-27
10 coafuri retro la moda, oricand si oriunde
Buclele diafane ale lui Marilyn Monroe, parul salbatic al lui Bardot, tunsoarea bob sau parul prins cu o esarfa - toate sunt coafuri la moda de cate ori vrei sa faci o schimbare. Iata principalele tendinte retro pentru coafuri si, de ce nu, idei de tunsori...


PARUL PRINS INTR-O ESARFA/BATIC.

Desi initial femeile isi tineau parul in esarfa din motive practice - pentru a nu si-l murdari sau prinde in fabricile in care lucrau -, aceasta e una din coafurile la moda acum tocmai din cauza ca e inedita. Se potriveste mamicilor, cand isi plimba micutii prin parc si nu au timp de o coafura mai dichisita, pentru fetele care cauta un look aranjat si studiat. Alege o esarfa colorata intens, cu buline sau imprimeuri la moda (florale sau geometrice). Prinde parul in coada, prinde buclele cu agrafe in asa fel incat sa para natural si la final leaga esarfa in jurul capului.
Parul prins intr-o esarfa sau batic


COADA INTR-O PARTE, CU VOLUM.

E un look clasic, o coafura foarte usor de realizat. Ca sa pastrezi totusi un aspect modern, ai grija sa nu tapezi prea mult parul; daca ai parul drept, il poti ondula la spate. Piaptana parul, tapeaza usor in varful capului si aplica putin fixativ daca doresti, apoi prinde o coada lejera intr-o parte. Pentru un look relaxat, lasa cateva suvite pe langa fata.
coada intr-o parte, coafuri cu volum

TUNSORILE GEOMETRICE

. Inspirate din anii '60, aceste tunsori cu linii ferme, aproape dure, sunt foarte interesante; vestea rea este ca o astfel de tunsoare trebuie mai mereu ingrijita si taiata la doua saptamani, iar parul are nevoie zilnic de tratamente cu ceara sau fixativ - lucru care poate duce in timp la deteriorarea firului de par. Se potriveste celor care au firul de par mai gros. Tunsoarea geometrica trebuie mereu insotita de un look aparte: incearca ultimele tendinte ale modei in 2012, vestitul color-blocking, combinatii ciudate de culori, machiaj si accesorii minimaliste. Acasa iti poti aranja coafura cu o perie si un ser care sa dea stralucire parului.
tunsori geometrice

COADA INALTA.

Practic, este o tendinta nemuritoare, care insa cade in uitare din cand in cand. Este o coafura care se potriveste la serviciu, la plaja sau in club si se potriveste cu un machiaj si o tinuta minimaliste. Piaptana parul si prinde-l intr-o coada inalta, in varful capului - este atat de simplu.
coada inalta

Coafuri retro:

BOB MEDIU, CARARE INTR-O PARTE SI BUCLE LEJERE

. Asta e, categoric, cea mai romantica dintre coafurile retro care au revenit in 2012, plus ca incadreaza frumos chipul si scoate in evidenta gura. Se potriveste femeilor intre 20-30 de ani, care poarta machiaj minimalist, insa vine bine si celor de varsta a doua. Parul trebuie tuns pana la barbie sau putin mai jos, buclele largi pot fi facute cu ondulatorul si la final se poate aplica un spray fixativ care sa dea si stralucire; nu se piaptana decat cu degetele.
bob mediu, carare intr-o parte si bucle lejere

Coafuri retro:

COAFURA STIL BARDOT.

Buclele mari flateaza orice femeie, spun stilistii, insa mai ales pe cele minione, pe care parul cu volum si tapat le face sa para nitel mai inalte. Foarte important e ca parul sa fie curat si deloc imbacsit de produse de styling. Buclele le poti face cu bigudiuri calde pe care apoi sa le piepteni cu degetele.
Coafura stil BARDOT

Coafuri retro:

TUNSOARE FOARTE SCURTA.

Ca model, le avem de Audrey Tautou in "Amelie" si pe Audrey Hepburn in "Roman Holiday", iar mai nou pe Michelle Williams sau Penelope Cruz. Este tunsoarea perfecta pentru a scoate in evidenta un chip frumos si un gat lung. Suvitele se pot pieptana intr-o parte sau pot fi prinse cu o clama retro.
TUNSOARE FOARTE SCURTA

Coafuri retro :

COC TAPAT, LA SPATE.

Aceasta este una din coafurile retro care se poarta de ceva vreme, pentru ca este foarte versatila si se potriveste multor ocazii; este destul de eleganta incat sa poata fi purtata la o nunta sau la un botez, insa suficient de casual pentru a fi perfecta la plaja sau la o petrecere intre prieteni. Imparte parul in doua, facand o carare peste varful capului, de la o ureche la alta si tapeaza fiecare parte separat; da cu fixativ, prinde partea de jos intr-o coada se apoi, cu grija, leaga si partea de sus.
coafuri retro CAP TAPAT, LA SPATE

Coafuri retro:

COAFURA CU MELCISORI.

In mare voga in anii '40 la Hollywood, coafura cu melci este o varianta mai eleganta a clasicului coc. Se potriveste numai femeilor increzatoare, care poarta haine foarte feminine, rochii de dantela, bluze de matase, fuste largi. Spala parul si usuca-l cu o perie, cu carare pe mijloc sau intr-o parte, fara sa ii dai volum. Tot cu peria intoarce bucle mai mari sau mai mici in sus si prinde-le cu agrafe de culoarea parului tau, in asa fel incat sa nu se vada; repeta actiunea pana ajungi in spate, apoi prinde cozile si strange-le intr-un coc lejer. La final, poti fixa coafura cu putin fixativ.
COAFURI CU MELCISORI - COAFURI RETRO

Coafuri retro:

BOB SCURT CU VALURI.

Este una din coafurile cele mai in voga in 2012, pentru ca denota naturalete, gingasie dar si eleganta in acelasi timp. Aplica pe parul uscat un spray fixativ si apoi formeaza valurile cu bigudiurile speciale; la final aplica un spray pentru stralucire si aranjeaza buclele, la nevoie, numai cu degetele.
BOB SCURT CU VALURI - COAFURI RETRO


Cauti si alte idei de prins parul?

Vezi aici cum se face o Coronita impletita

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 109 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coafuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coafura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coada

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0