10 condimente cu puteri vindecatoare
de
Elena Alina Constantinescu la 2018-03-20

Doctorii si nutrionistii sunt de acord ca atunci cand vine vorba de prevenirea sau tratarea bolilor, condimentele pot fi la fel de eficiente ca si medicamentele. Citeste in continuare mai multe informatii despre 10 condimente cu puteri vindecatoare!
Iata care sunt cele 10 condimente cu puteri vindecatoare:
1. Chimen
Cercetatorii au descoperit ca rata cancerului este mai mica in India, unde chimenul este folosit des pentru condimentarea mancarurilor. Studiile au demonstrat ca acesta inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si opreste dezvoltarea tumorilor. Iata o reteta foarte gustoasa de briose cu cascaval si chimen!
2. Ghimbir
Medicina chinezeasca veche a demonstrat ca ghimbirul previne greata si ameteala. Acesta contine o substanta numita gingerol care distruge substantele care induc starea de tensiune, anxietate si stres. In plus, ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra tranzitului intestinal si contribuie la detoxifierea organismului.
Limonada cu ghimbir si menta este o bautura delicioasa care inlocuieste cu succes bauturile carbogazoase. Este un remediu excelent pentru cei care sufera de afectiuni respiratorii sau digestive.
3. Busuioc
Busuiocul este folosit la diverse preparare culinare pentru ca ofera o aroma deosebita si un plus de savoare mancarurilor. Este bogat in antioxidanti care ajuta la cresterea imunitatii organismului. In plus, lupta cu germenii care pot provoca raceala. Pentru a scapa de raceala si gripa bea zilnic ceai de busuioc.
4. Scortisoara
Alzheimer este o boala degenerativa care apare la persoanele in varsta si se manifesta prin pierderea treptata a memoriei si declin mintal. Scortisoara contine doua substante (aldehida cinamica si epicatechin) care ofera creierului protectie impotriva maladiei Alzheimer, sustine un studiu publicat in Journal of Alzheimer’s Disease.
5. Rozmarin
Rozmarinul este o planta aromatica folosita des in bucatarie pentru ca ofera mancarurilor o savoare deosebita. Stimuleaza memoria, functiile hepatice si imbunatateste circulatia sangelui.
6. Usturoi
Usturoiul reduce nivelul colesterolului. Mai multe studii recente au dezvaluit ca persoanele care au consumat acest aliment timp de trei luni au inregistrat un nivel mai mic al colesterolului cu 6-11%. Incearca reteta noastra de salata de ciuperci cu maioneza si usturoi.
7. Nucsoara
Nucsoara nu este numai un simplu condiment ce ofera o aroma deosebita mancarurilor, ci si un remediu naturist pentru numeroase afectiuni. Acest condiment este utilizat pentru diaree, varsaturi, balonare, dureri abdominale.
8. Cuisoare
Potrivit medicinei chinezesti, cuisoarele au anumite proprietati care calmeaza durerile cauzate de artrita. Infuzia de cuisoare este recomandata pentru greata, indigestie, diaree, varsaturi.
9. Turmeric
Originar din India, turmericul reduce inflamatiile din organism. Contine o substanta numita curcumina care incetineste cresterea celulelor canceroase. Condimentul de culoare galben-portocalie mai este utilizat in cosmetica dar si pentru vopsirea hainelor.
10. Cimbru
Cimbrul ajuta in momentele cand ai o criza de tuse. De asemenea, trateaza cu succes inflamatia din gat, care poate provoca tuse.
Sursa foto: www.sxc.hu
Sursa articol: www.care2.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.32
din 5
- 14 voturi.
Comentarii articole