Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 curiozitati despre banane

de Alina Ilie la 2015-07-06
10 curiozitati despre banane
Bananele se numara printre cele mai gustoase fructe din lume, datorita texturii cremoase si aromei specifice. In randurile de mai jos, iata cateva lucruri uimitoare despre banane:


1. "Banana" este un cuvant de origine araba, care inseamna deget.

2. Peste 100 de miliarde de banane sunt consumate anual in lume ceea ce inseamna ca acestea reprezinta cea de-a patra productie agricola din lume, dupa grau, orez si porumb.

3. Americanii mananca banane mai mult decat oricare alt fruct, consumul mediu fiind de 12 kg de banane pe an. De fapt, americanii mananca mai multe banane decat mere si portocale la un loc!

4. Uganda are cel mai mare consum mediu de banane pe persoana din lume. Ei consuma in medie aproximativ 227 kg de banane de persoana, pe an.

5. Imbunatatesc rapid starea de spirit. Bananele sunt singurele fructe ce contin aminoacizi, triptofan si vitamina B6 care ajuta organismul sa produca serotonina, care induce o stare de bine.

6. Cojile de banane sunt un bun ingrasamant natural pentru plante, mai ales pentru trandafiri. Se usuca bine, apoi se transforma in pulbere, care se adauga in ghiveci.

7 De asemenea, coaja bananelor amelioreaza usturimea provocata de intepatura insectelor.

8. Bananele necoapte nu trebuie pastrate in frigider, deoarece se intrerupe procesul de coacere. Daca le cumparati verzi, le puteti lasa sa se coaca la temperatura camerei.

9. In comparatie cu mar, banana are de doua ori mai multi carbohidrati, de cinci ori mai multa vitamina A si fier, de patru ori mai multe proteine si de trei ori mai mult fosfor.

10. Sunt de mare ajutor daca vrei sa te lasi de fumat. Contin vitaminele B6 si B12  si minerale precum potasiu si magneziu care ajuta organismul sa nu mai simta nevoia de nicotina.

Sursa: todayifoundout.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.18 din 5 - 22 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre banane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0