Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri importante pe care oamenii inteligenti le uita (II)

10 lucruri importante pe care oamenii inteligenti le uita (II)
Uitam sa cumparam un lucru pe care nu l-am trecut pe lista. Uitam cafeaua pe foc. Dar ce uitam in goana nebuna a vietii de zi cu zi?


Unii dintre cei mai inteligenti oameni, in drumul lor catre succes, uita adesea de lucruri importante care i-ar ajuta sa ajunga mai usor acolo unde isi doresc. Mai mult decat atat, se intampla uneori ca acestia sa dea gres tocmai pentru ca privesc in mod eronat situatii si intamplari din viata. Lista continua cu urmatoarele aspecte pe care le pierdem din vedere la un moment dat:

6. Fiecare greseala pe care o faci este un pas inainte.


Greselile ne ofera lectii importante de viata. De fiecare data cand facem o greseala, suntem mai aproape de obiectivul nostru. Singura greseala care ne poate afecta cu adevarat este sa alegem sa nu facem nimic tocmai de teama de a nu gresi.

7. Oamenii pot avea succes si facand lucrurile care nu le plac.


Nimeni nu vrea, din proprie initiativa, sa aleaga tocmai lucrurile care nu ii plac. Dar obisnuim adesea sa auzim sau sa citim ca pentru a avea succes intr-un anumit domeniu sau intr-o anumita situatie, trebuie sa ne placa ceea ce facem. Sunt insa si cazuri in care putem sa fim buni la ceea ce facem tocmai din lipsa acestei motivatii care se naste din pasiunea pentru ceea ce facem.

8. Problemele pe care le avem cu ceilalti sunt in general mai mult ale noastre.

De obicei, atunci cand avem un conflict un cei din jurul nostru, problema este aproape in intregime la noi. Multe dintre problemele pe care credem ca le avem in relatiile cu cei din jur sunt doar situatii pe care le-a creat mintea noastra si pe care acum le percepe ca fiind adevarate. Tocmai de aceea, actionam in consecinta si ne comportam cu ceilalti ca si cum ei ar avea ceva cu noi.

9. Deciziile bazate pe emotii sunt rareori bune.

Deciziile luate in impulsul momentului si bazate de emotii puternice sunt rareori decizii bune. Ratiunea trebuie sa invinga in lupta cu sentimentele si emotiile si trebuie sa analizam situatia la rece inainte sa luam o hotarare importanta.

10. Nu suntem niciodata pregatiti cu adevarat cand se iveste o oportunitate.

De multe ori, oameni inteligenti si cu experienta refuza sa accepte o noua provocare deoarece cred ca nu sunt pregatiti. Cred ca mai au nevoie de anumite insusiri si capacitati, chiar inainte de a se implica in munca respectiva.

Alege sa iei decizii bune tinand cont de toate sfaturile pe care crezi ca le poti aplica in viata de zi cu zi. Cunoasterea inseamna putere abia atunci cand este transpusa in faptele pe care le facem. Schimbarea se cunoaste imediat si, tocmai de aceea, trebuie sa fie o calatorie nesfarsita prin care sa devenim in fiecare zi o varianta mai buna a ceea ce am fost ieri.


Click aici pentru partea I.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre decizii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre schimbare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre greseli

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0