Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri pe care NU le face un om inteligent

de Sunt Fericita la 2021-12-21
10 lucruri pe care NU le face un om inteligent
Inteligenta este o variabila deseori asociata cu educatia pe care o primim in scoala, insa specialistii mai considera ca aceasta valoare este direct proportionala si cu experienta si capacitatea unui individ de a se adapta din mers la realitati ale vietii.


“Inteligenta se castiga prin experienta, si este o variabila care poate fi imbunatatita, nu este neaparat o trasatura ereditara. In literatura de specialitate, ceea ce noi numim coeficient de inteligenta sau – pe scurt, IQ – nu este nimic altceva decat raportarea varstei mintale a unui individ la varsta biologica, inmultit cu 100. Varsta mintala a unui copil, spre exemplu, nu poate tine pasul cu varsta biologica, daca acel copil nu pune in aplicare cele invatate”, afirma psihologul Alexandru Plesea.

Specialistul crede ca oamenii inteligenti sunt, de regula, creativi, generosi, recunoscatori, umili si atenti, iar cei mai multi au ajuns la un nivel de intelegere, nu de cunoastere, mai ales prin prisma experientelor si intrebarilor corect puse la un moment dat. Astfel, oamenii inteligenti nu ar face niciodata urmatoarele lucruri:

1. Nu lasa greselile trecutului sa se interpuna in prezent.

“Oamenii Inteligenti stiu ca succesul in viata nu este posibil fara greseli si esecuri. Cu toate acestea, Oamenii inteligenti nu permit sa fie afectati de greselile din trecut, ei pur si simplu iau aceste greseli drept niste lectii de educatie pentru a evolua”, afirma psihologul Plesea.
   
2. Nu se concentreaza pe partile negative.

“Oamenii Inteligenti vad gandurile ca pe ceva palpabil. Daca ai doar ganduri negative in minte, viata ta va fi la fel de negativa. Oamenii Inteligenti stiu ca viata este mult mai buna cand inveti sa-ti folosesti abilitatile de a visa, de a crea, de a construi, de a te mira si, desigur, de a iubi”, considera specialistul.
   
3. Nu fug de probleme.

“Ca vrem, ca nu vrem, inevitabil, toti am avut, avem si vom avea probleme. Sunt probleme legate de munca, de bani, de familie, de sanatate etc. Oamenii Inteligenti dau piept cu aceste probleme si cauta cele mai bune metode de rezolvare. Cand cad, se ridica si merg mai departe. Au curajul sa-si infrunte temerile si sa vada in fiecare problema sansa de a se perfectiona. Fiecare problema devine astfel o situatie de autotransformare”, crede Alexandru Plesea.
   
4. Nu le pasa de parerile celor din jur.

“Oamenii Inteligenti nu lasa opiniile negative ale altor oameni sa-i opreasca din a trai o viata fericita plina de succes si bucurie. Lumea este plina de oameni cinici, sceptici si hateri, dar oamenii isteti ii indeparteaza. Acestia se inconjoara cu oameni inteligenti, care le impartasesc valorile si interesele. Pe buna dreptate, se spune ca daca esti cea mai inteligenta persoana dintr-o camera, inseamna ca nu esti in camera potrivita”, spune psihologul.
   
5. Nu se lasa distrasi de lucruri nesemnificative.

“Oamenii inteligenti isi dezvolta obiceiuri productive, care ii ajuta sa lucreze mai repede si mai bine. Nu se lasa distrasi de lucruri nesemnificative si de treburi inutile. Ei stiu, de asemenea, ca nu poti lucra tot timpul, creierul are nevoie de odihna din cand in cand”, crede psihologul Alexandru Plesea.
   
6. Nu asteapta rezultate imediate.

„Oamenii Inteligenti sunt convinsi ca aceia, care stiu sa astepte, au parte de lucruri bune. Majoritatea oamenilor vor sa obtina tot ceea ce-si doresc, exact atunci cand formuleaza aceste dorinte. Oamenii Inteligenti stiu ca trebuie sa munceasca din greu pentru ceea ce-si doresc, iar rezultatele muncii lor vor fi vizibile dupa un timp, dar vor dainui toata viata”, declara psihologul.
   
7. Nu se concentreaza pe ceea ce nu pot controla.

In fiecare zi ne lovim de lucruri pe care nu le putem controla: trafic, oameni needucati etc. Oamenii Inteligenti sunt calmi in aceste situatii pentru ca stiu ca emotiile negative le vor dauna doar lor in aceste situatii.
   
8. Nu isi pierd timpul cu persoanele care-i descurajeaza.

Oamenii Inteligenti au in jurul lor alti oameni inteligenti. Isi gasesc timp pentru familie, pentru prieteni si cunostintele cu care au aceleasi viziuni si interese; realizeaza ca n-ar fi benefic pentru ei sa-si petreaca timpul cu persoanele negativiste.
   
9. Nu sunt aroganti.

Nu-i vei auzi laudandu-se cu inteligenta lor; si asta pentru ca sunt, de obicei, timizi cand vine vorba despre asta si nu simt nevoia sa strige in gura mare cat sunt ei de destepti. Nu se lauda cu reusitele si premiile pe care le-au obtinut.

10. Nu uita sa multumeasca.

“Arata recunostinta. Oamenii Inteligenti stiu ca lumea nu se invarte in jurul lor. Ei cred in puterea bunatatii si stiu ca faptele bune li se vor intoarce intr-o buna zi”, este de parere psihologul.

“Oamenii cu intelepciune transforma. Ei nu fug de ceva, ei transforma un lucru negativ intr-unul pozitiv. Ei isi asuma transformarea prin propriile lor forte. Puterea unui om intelept vine din intelegere, nu din cati bani castiga. Astfel, toti oamenii puternici vor inapoia mare parte din banii castigati mediului social, in asa fel incat evolutia sa-si urmeze cursul”, conchide psihologul Alexandru Plesea.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.85 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inteligenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gandire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iq

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0