Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

10 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre paste

10 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre paste
10 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre paste

Pastele fainoase sunt o importanta sursa de proteine, vitamine si fibre. Pentru cei care doresc sa slabeasca sunt recomandate pastele din grau dur. Iata 10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre paste:


1. In intreaga lume exista peste 600 de tipuri de paste.

2.  Italia se afla pe locul intai la productia de paste din lume (aprox. 3.5 milioane de tone/ an). America se afla pe locul 2, producand aproape 2 milioane de tone de paste pe an.

3. Erau consumate in Italia inca din secolul IV i. Hr.

4. Pastele sunt o sursa excelenta de acid folic, prin urmare sunt un aliment de baza in dieta femeilor insarcinate. Acidul folic previne malformatiile congenitale la fat.

5. Pastele pregatite “al dente” sunt mai usor de digerat, pentru ca amidonul absoarbe mai putina apa.

6. Exploratorul Marco Polo a adus pastele in Italia dupa o expeditie facuta in China.

7. Pastele pot avea culori diferite. Pentru pastele negre se foloseste cerneala de sepie, pentru cele galbene - sofranul, pentru pastele verzi - spanacul, iar pentru cele rosii/ roz - rosiile.

8. Prima masina de facut paste a fost proiectata in secolul al XVIII-lea de Cesare Spadacinni.

9. Au fost mentionate prima data in anul 1154 in cartea geografului Muhammad Al Idrisi, "Tabula Rogeriana".

10. In medie, un italian mananca aproximativ 30 kg de paste an. Comparativ, un american consuma doar 10 kilograme pe an.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.15 din 5 - 10 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre al dente

Spune-ne opinia ta despre "10 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre paste"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 7 =

Cele mai citite articole

Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Durerile de spate sunt tot mai comune in randul oamenilor de toate varstele, fapt pentru care daca ...
Picioarele fine si frumoase nu se mentin cu usurinta, insa iti propunem o solutie care sa te ajute ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0