Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

10 motive pentru care sa renunti la cafea

10 motive pentru care sa renunti la cafea
de la 2017-12-11
10 motive pentru care sa renunti la cafea

Cafeaua: este buna sau nu pentru noi? Exista foarte multe rapoarte contradictorii privind beneficiile si relele cafelei. Haideti sa discutam mai intai de ce expertii in sanatate iau atat in seama cafeaua.


Cafeaua si metabolismul zaharului in sange.

Rezistenta la insulina si inflamatiile sunt la baza bolilor cronice moderne. Obiceiul sanatos pe care toata lumea il poate adopta pentru a manageria glicemia este sa scapam de factorii declanasatori care ne dezechilibreaza. Este cumva cafeaua printre acei declansatori?
Dr. Walter C. Willet de la Harvard School of Public Health spune cum cafeaua este o colectie foarte puternica de compusi biologici activi. Cafeaua trebuie respectata ca un drog puternic, caci inca nu se cunsoc toate efectele ei asupra corpului.
 
Cafeina, compusul cel mai apreciat din cafea, este in proprotie de doar 1 pana la 2% din bobul de cafea. Restul compusilor numara acizi clorogenici, cafeol, polifenoli, fitoestrogeni si diterpene, luati acum in calcul pentru efectele lor asupra metabolismului glucozei.
 
Cafeaua si diabetul.
 
Intre anii 1980 si 1990 s-au facut studii extinse pentru a investiga corelarea dintre cafea si diabet. Multe dintre ele au raportat ca, cu cat oamenii cu glicemie normala beau mai multa cafea, cu atat le scade riscul de a face diabet de tip 2.
 
Acidul clorogenic din cafea poate inhiba glucoza – 6 – fasfataza, o enzima care regleaza metabolismul glucozei in ficat. Poate asta se datoreaza si nivelului mare de antioxidanti care au un efect benign asupra sensibilitatii la insulina.
 
Tocmai de aceea, canalele de stiri ne-au indemnat sa ne bucuram de cafea fara nicio parere de rau. Au aparut insa niste minti curioase care au vrut sa stie mai mult. Iar concluziile lor nu sunt la fel de pozitive.
Daca citesti acest articol, inseamna ca te simti rau, au dezechilibre hormonale, muncesti prea mult, esti stresata, obosita si cu inceput de depresie. Sau poate cineva din preajma ta
 
Iata 10 motive pentru a renunta la cafea:
 
1. Cafeina din cafea creste catecolaminele, hormonii de stres. Raspunsul la stres cere cortizol si creste insulina. Insulina creste inflamatia si asta te face sa te simti rau.

2. Obiceiul de a bea mereu cafea scade sensibilitatea la insulina, facandu-le dificil celulelor sa raspunda adecvat la glicemia. Glicemia ridicata duce la probleme cu tensiunea si risc de mortaliatte ca urmare a bolilor cardiace.

3. Cafeaua nefiltrata are cel mai mare numar de antioxidanti benefici, dar tot introduce diterpene in corp. Aceste diterpene au fost asociate cu niveluri mai ridicate de trigliceride, LDL si VLDL.

4. Acizii clorogenici care amana absorbtia glucozei in inetstine cresc nivelurile de homocysteina – un indicator al riscului marit de boli cardiovasculare.

5. Aciditatea cafelei duce la disconfort gastric, indigestie, arsuri stomacale si dezechilibre ale florei intestinale.

6. Dependenta de cafea este o problema in cazul bautorilor invederati, acestora fiindu-le greu sa se bazeze pe sursele interne de energie.

7. Trendul de dependente asociate cafelei. Cine nu se gandeste, cand aude cuvantul CAFEA, la o ceasca cu multa spuma, dulce si cremoasa?! Vorbim astfel de o masa, nu de o bautura. Adica adunam calorii fara densitate nutritionala.

8. 5-HIA, un acid organic si component al serotoninei, este mai prezent la anlizele de urina ale bautorilor de cafea, ceea ce inseamna ca acestia risca sa sintetizeze mai putina serotonina in creier. Serotonian este necesara pentru un somn bun, pentru functionarea intestinelor, pentru starea de spirit si nivelul de energie.

9. Minerale importante, cum ar fi calciul, magneziul si potasiul se excreta mult ami mult in urina bautorilor de cagea. Un dezechilibru al acestor electroliti duce la probleme ale intregului sistem.

10. Constituentii din cafea pot interfera cu metabolismul medicamentelor si detoxifierea ficatului. Cafeaua scade absorbtia unor medicamente pentru tiroida.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.95 din 5 - 65 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Spune-ne opinia ta despre "10 motive pentru care sa renunti la cafea"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 - 4 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "10 motive pentru care sa renunti la cafea"

ciobanu aurica @ 06-Sep-2013
"opinia mea este sa reducem inflamatiile si prolapsul organelor interne care impiedica absortia vitaminelor si mineralelor apoi reducerea inflamatiilor din vasele de singe===insa a reduce inflamatiile organelor interne inseamna a detoxifia organismul,dupa care abia incepe curatarea vaselor de singe ===iar cafeaua mai adauga un surplus de incarcatura a mucoaselor organelor interne,care se elimina foarte greu . cu stima ===dar intodeauna exista un dar===pe piata a aparut o cafea bio malaiziana care este combinata cu o ciuperca lucidumm si intretine imunitatea,detoxifica rinichi,reduce trigliceridele ,reduce tumorile,regleaza tensiunea si potenta ,si creeaza un spor de energie.==sa auzim de bine==="
Bandrabur Gheorghe-Dan @ 04-Sep-2013
"Daca nu beau cafea [de buna calitate] simt ca sunt frustrat in ziua aceea, sunt prost dispus, trebuie sa ma concentrez mult pentru a face ceva bine. Daca bea cafea, am energie, sunt bine dispus si fac totul firesc, fara efort de concentrare si chiar fara efort fizic. Am 10 ani de cand am renuntat la fumat, ritual "sacru" la inceput de zi si chiar si in pauze. Eu zic ca aceasta bautura e buna si ar fi si mai buna daca am avea acces la o cafea ADEVARATA, nu ca cea de pe piata noastra !!!"
mihai constantin @ 04-Sep-2013
"Si atunci care sunt cele >10 motive pentru care se consuma atata cafea si sunt atat de multi consumatori de cafea?!"
SERGIU @ 16-Aug-2013
"Cafeaua este buna dar in norma, adica o cescuta dimineata. Ea pe o perioada mica intensifica metabolismul. Nu se recomanda cafeaua daca nu ai dormit bine, daca folosesti antibiotice sau alte medicamente puternice. Bine ar fi daca inainte de cafea ai baut 500 ml apa."
Sabi @ 06-Aug-2013
"[...]Insulina creste inflamatia si asta te face sa te simti rau. Ce inflamatie creste insulina tovarasa?! :))"

Cele mai citite articole

Ti se rup usor unghiile? Mainile tale dezvaluie multe lucruri despre sanatatea ta, mai ales daca ...
Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Micul dejun are un rol important deoarece iti da energia de care ai nevoie pentru a incepe ziua asa ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0