Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 motive pentru care sa renunti la cafea

de Alina Negrutiu la 2017-12-11
10 motive pentru care sa renunti la cafea
Cafeaua: este buna sau nu pentru noi? Exista foarte multe rapoarte contradictorii privind beneficiile si relele cafelei. Haideti sa discutam mai intai de ce expertii in sanatate iau atat in seama cafeaua.


Cafeaua si metabolismul zaharului in sange.

Rezistenta la insulina si inflamatiile sunt la baza bolilor cronice moderne. Obiceiul sanatos pe care toata lumea il poate adopta pentru a manageria glicemia este sa scapam de factorii declanasatori care ne dezechilibreaza. Este cumva cafeaua printre acei declansatori?
Dr. Walter C. Willet de la Harvard School of Public Health spune cum cafeaua este o colectie foarte puternica de compusi biologici activi. Cafeaua trebuie respectata ca un drog puternic, caci inca nu se cunsoc toate efectele ei asupra corpului.
 
Cafeina, compusul cel mai apreciat din cafea, este in proprotie de doar 1 pana la 2% din bobul de cafea. Restul compusilor numara acizi clorogenici, cafeol, polifenoli, fitoestrogeni si diterpene, luati acum in calcul pentru efectele lor asupra metabolismului glucozei.
 
Cafeaua si diabetul.
 
Intre anii 1980 si 1990 s-au facut studii extinse pentru a investiga corelarea dintre cafea si diabet. Multe dintre ele au raportat ca, cu cat oamenii cu glicemie normala beau mai multa cafea, cu atat le scade riscul de a face diabet de tip 2.
 
Acidul clorogenic din cafea poate inhiba glucoza – 6 – fasfataza, o enzima care regleaza metabolismul glucozei in ficat. Poate asta se datoreaza si nivelului mare de antioxidanti care au un efect benign asupra sensibilitatii la insulina.
 
Tocmai de aceea, canalele de stiri ne-au indemnat sa ne bucuram de cafea fara nicio parere de rau. Au aparut insa niste minti curioase care au vrut sa stie mai mult. Iar concluziile lor nu sunt la fel de pozitive.
Daca citesti acest articol, inseamna ca te simti rau, au dezechilibre hormonale, muncesti prea mult, esti stresata, obosita si cu inceput de depresie. Sau poate cineva din preajma ta
 
Iata 10 motive pentru a renunta la cafea:
 
1. Cafeina din cafea creste catecolaminele, hormonii de stres. Raspunsul la stres cere cortizol si creste insulina. Insulina creste inflamatia si asta te face sa te simti rau.

2. Obiceiul de a bea mereu cafea scade sensibilitatea la insulina, facandu-le dificil celulelor sa raspunda adecvat la glicemia. Glicemia ridicata duce la probleme cu tensiunea si risc de mortaliatte ca urmare a bolilor cardiace.

3. Cafeaua nefiltrata are cel mai mare numar de antioxidanti benefici, dar tot introduce diterpene in corp. Aceste diterpene au fost asociate cu niveluri mai ridicate de trigliceride, LDL si VLDL.

4. Acizii clorogenici care amana absorbtia glucozei in inetstine cresc nivelurile de homocysteina – un indicator al riscului marit de boli cardiovasculare.

5. Aciditatea cafelei duce la disconfort gastric, indigestie, arsuri stomacale si dezechilibre ale florei intestinale.

6. Dependenta de cafea este o problema in cazul bautorilor invederati, acestora fiindu-le greu sa se bazeze pe sursele interne de energie.

7. Trendul de dependente asociate cafelei. Cine nu se gandeste, cand aude cuvantul CAFEA, la o ceasca cu multa spuma, dulce si cremoasa?! Vorbim astfel de o masa, nu de o bautura. Adica adunam calorii fara densitate nutritionala.

8. 5-HIA, un acid organic si component al serotoninei, este mai prezent la anlizele de urina ale bautorilor de cafea, ceea ce inseamna ca acestia risca sa sintetizeze mai putina serotonina in creier. Serotonian este necesara pentru un somn bun, pentru functionarea intestinelor, pentru starea de spirit si nivelul de energie.

9. Minerale importante, cum ar fi calciul, magneziul si potasiul se excreta mult ami mult in urina bautorilor de cagea. Un dezechilibru al acestor electroliti duce la probleme ale intregului sistem.

10. Constituentii din cafea pot interfera cu metabolismul medicamentelor si detoxifierea ficatului. Cafeaua scade absorbtia unor medicamente pentru tiroida.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 107 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cafea

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0