Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 obiceiuri care afecteaza grav rinichii

de Alina Ilie la 2016-08-26
10 obiceiuri care afecteaza grav rinichii
Rinichii filtreaza sangele, produc hormoni, absorb minerale, produc urina, elimina toxinele din corp si neutralizeaza acizii. Asadar, pentru mentinerea sanatatii lor este important sa adoptam o dieta bogata in nutrienti.


Problemele de rinichi pot trece neobservate ani de zile, pentru ca ei pot functiona si cu o reducere de 20% a capacitatii lor. Iata 10 obiceiuri care pot provoca in timp grave probleme de sanatate.

1. Nu bei suficienta apa

Functia cea mai importanta a rinichilor este de a filtra sangele si de a elimina toxinele din organism. Atunci cand nu bei suficienta apa, toxinele se acumuleaza in corp si si pot provoca leziuni severe.

2. Mananci prea multa sare

Corpul tau are nevoie de sodiu pentru a functiona corect. Cu toate acestea, prea multa sare poate creste tensiunea arteriala. Ca o regula generala, nu trebuie sa consumam mai mult de 5 grame de sare pe zi.

3. Amani mersul la toaleta

Multi dintre noi ignoram aceasta nevoie, deoarece fie suntem prea ocupati, fie dorim sa evitam toaletele publice. Retinere urinei poate duce la insuficienta renala, pietre la rinichi si incontinenta. Asa ca asculta-ti organismul.

4. Consumi prea multe bauturi dulci

Studiile stiintifice arata ca persoanele care consuma in fiecare zi 2 sau mai multe bauturi care contin zahar sunt mai susceptibile de a avea proteine ​​in urina. Prezenta proteinei ​​in urina este un semn ca rinichii nu functioneaza asa cum ar trebui.

5. Consumi alimente sarace in vitamine si minerale

Dieta bogate in fructe si legume proaspete este importanta pentru starea generala de sanatate si buna functionare a rinichilor. Multe deficiente pot creste riscul de pietre la rinichi sau insuficienta renala. Vitamina B6 si magneziul, de exemplu, sunt nutrienti foarte importanti pentru a reduce riscul de pietre la rinichi.

6. Ai o alimentatie bogata in proteine ​​animale

Consumul in exces de proteine, in special carne rosie, pune presiune pe metabolismul rinichilor. Asta inseamna ca rinichii trebuie sa lucreze mai mult iar acest lucru poate duce la leziuni renale.

7. Nu dormi suficient

Stim cu totii cat de important este sa avem un somn odihnitor. Privarea de somn este legata de multe boli de rinichi.

8. Consumi in exces cafea

La fel ca si sare, cofeina poate creste tensiunea arteriala, ingreunand functionarea rinichilor. De-a lungul timpului un consum excesiv de cafea poate provoca daune acestora.

9. Iei medicamente prea des

Multi oameni iau calmante pentru dureri minore, desi exista remedii naturale la care pot apela. Abuzul de medicamente pentru durere poate duce la leziuni severe ale ficatului si rinichilor.

10. Consumi in exces alcool

Desi nu este nimic in neregula sa ne bucuram de un pahar de vin sau de bere, multi nu se opresc doar dupa o bautura. Alcoolul in exces afecteaza foarte tare rinichii si ficatul.

Sursa: http://blogs.naturalnews.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.08 din 5 - 48 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ficat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme de sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0