Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 semne ca ai PREA MULT cortizol

de Madalina Alexe la 2014-05-12
10 semne ca ai PREA MULT cortizol
Cu totii stim cat este de rau stresul pentru noi si, totusi, multi ne falim cu el. Pretindem ca vrem pace interioara, dar, daca viata se asaza prea tare, mergem noi in cautare de cortizol. Este ca si cum stresul ne face sa ne simtim importanti, valorosi si utili. Dar cea mai mare problema a dependentei de stres este ca acesta ne distruge sanatatea.


Organismul nostru este echipat cu mecanisme de autoreparare care ucid celulele canceroase ratacite, lupta cu infectiile si chiar incetinesc procesul de imbatranire. Dar aceste mecanisme functioneaza numai cand sistemul nervos este relaxat. Cand corpul simte un pericol iminent (un sef care tipa sau un tigru flamand – partea din creier care controleaza teama nu cunoaste diferenta!), aceste mecanisme de reparare se blocheaza pentru ca tu sa faci fata amenintarii.
Cum stii deci ca esti dependenta de stres? Iata 10 semne care iti spun ca ai facut din cortizol drogul tau preferat:
1. Te doare spatele si capul.
Cand nivelurile de cortizol sunt ridicate pe o perioada mai mare de timp, suprarenalele incep sa fie epuizate. Ceea ce duce la cresterea prolactinei, crescand sensibilitatea corpului la durere, cum ar fi cea de spate sau de cap. Cortizolul in exces hipersensibilizeaza si el creierul la durere si cel mai banal junghi excita nervii creierului cauzand dureri de cap.
2. Nu dormi bine.
Nivelul de cortizol ar trebui sa scada seara, permitandu-i organismului sa se relaxeze si sa se reincarce. Dar daca este prea mare, vei observa ca, desi esti obosita toata ziua, te intorci pe toate partile si seara. Iar a doua zi esti si mai obosita.
3. Chiar daca dormi bine, tot esti obosita.
In timp, nivelurile mari de cortizol obosesc la culme suprarenalele si te predispun la oboseala cronica. Asa ca, daca simti ca nu te mai poti da jos din pat, esti prea stresata.
4. Te ingrasi.
Daca pui kilograme in special in zona abdomenului, chiara daca faci sport si tii dieta, inseamna ca ai exces de cortizol in corp.
5. Racesti si capeti si alte infectii foarte usor.
Cortizolul dezactiveaza mecanismele naturale de autoreparare ale corpului, ceea ce inseamna ca sistemul tau imunitar, proiectat perfect de natura sa te mentina sanatoasa, capituleaza, lasandu-te vulnerabila in fata intalnirilor cu agentii patogeni.
6. Ti-e pofta de mancaruri nesanatoase.
Cortizolul creste nivelul glicemiei, supunandu-te riscului de a face diabet. Nivelul mare al glicemiei il creste pe cel al insulinei care scade glicemia si apoi, brusc, iar poftesti dupa ciocolata.
7. Nu mai ai chef de sex.
Cortizolul este anti-Viagra. Hormonii care cresc libidoul, cum ar fi testosteronul, scad si iata... nimic.
8. Intestinele tale nu o duc prea bine.
Sistemul digestiv este foarte sensibil la hormonul stresului, cortizolul. Ti-e greata, ai arsuri, crampe abdominale, diaree sau constipatie.
9. Esti anxioasa.
Cortizolul si epifrina duc la stomac deranjat, sentimente de panica, chiar paranoia.
10. Esti deprimata.
Nivelurile mari de cortizol suprima productia de serotonina si apoi abia daca mai vezi ce zi frumoasa este afara.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0