Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 trucuri pentru a-ti curata dieta

de Madalina Alexe la 2014-05-14
10 trucuri pentru a-ti curata dieta
Unii oameni pretind ca mancatul sanatos consuma mult timp, bani si mai este si foarte complicat de obtinut. Nimic mai adevarat. Ca orice schimbare pe care o faci in viata ta insa, este nevoie de ceva exercitiu, concentrare si, cu siguranta, rezultatele se vor vedea, caci te vei simti mai bine.


1. Foloseste acest truc pentru a depozita ierburile proaspete.
Ierburile proaspete cum ar fi busuiocul, menta, oreganoul sau salvia dau aroma mancarii fara a adauga chimicale. Oricum, cumperi o cutie intreaga si folosesti doar cateva crengute o data, restul stricandu-se. Dar exista un truc pentru a face ierburile proaspete sa dureze mai mult. Indeparteaza frunzele de pe crengute si pune-le intr-un borcan inchis ermetic pe care sa-l bagi la frigider. Asigura-te insa ca frunzele sunt complet uscate. Vei reusi sa salvezi salvia sau menta pana la doua saptamani. Busuiocul, oregano-ul si coriandrul vor ramne proaspete pana la 10 zile.
2. Congeleaza bananele coapte pentru a face inghetata si smoothie.
Cand congelezi bananele, acestea isi schimba gustul si, cand le pui in blender, ii dau smoothie-ului o textura cremoasa uluitoare. Decojeste cateva banane coapte, pune-le intr-o punga de congelator sau intr-un recipient si pune-le peste noapte la congelat. Apoi, a doua zi, adauga-le in preparate, in loc de banane normale.
Daca pui bananele congelate in blender, la viteza mare, poti obtine o foarte buna inghetata. S-ar putea sa fie nevoie de putina apa pentru a facilita amestecarea. Poti adauga si cacao cruda sau fructe de padure.
3. Cand iti faci sosuri sau dip-uri, pastreaza ce-a mai ramas la frigider.
In primul rand trebuie sa-ti faci propriile sosuri, caci cele din magazin au multe chimicale si grasimi rele. Chiar si cele sanatoase au conservanti si ingrediente care nu sunt ideale pentru tine. Gaseste o reteta care-ti place, fa mai mult sos si pune-l in borcan sau intr-o sticla la frigider. Pentru un dressing bun si rapid, pune, intr-un borcan, suc de lamaie sau portocale, ierburi proaspete, sare si piper si agita bine. 
4. Pune mereu mancare sanatoasa la vedere.
Vei manca ceea ce vei vedea. Daca ai gustari sanatoase la indemana, le vei manca atunci cand iti va fi foame si exista un risc mai mic sa mananci aiurea. Mai ales ca, atunci cand ti-e foarte foame, iei decizii proaste in ceea ce priveste alegerile alimentare.
5. Prepara-ti de cu seara un mic dejun sanatos.
Da, diminetile pot fi agitate. Dar nu ai nicio scuza ca nu ti-ai pregatit micul dejun de cu o seara inainte. Un exemplu simplu: pune, intr-un recipient, un strat de fulgi de ovaz inmuiat in lapte de migdale, un strat de fructe de padure si tot asa. Va dura cinci minute si dimineata urmatoare vei manca uluitor de sanatos.
Sau, daca esti adepta smoothie-urilor dimineata, pregateste de cu seara ingredientele si, in zorii zilei, doar ia-le si arunca-le in blender.
6. Ingroasa supa sau sosul cu conopida.
Tuturor ne place o textura cremoasa! Supele groase, cremoase, sosurile fine si cartofii piure au toate un gust foarte bun, dar contin cantitati mari de grasime, de obicei nesanatoasa.
Din fericire, exista conopida care are putine grasimi, putine calorii si multe fibre si nutrienti. Adauga conopida fiarta la abur la supa sau sos si amesteca bine. Vei fi placut surprinsa de ingrosare si de textura cremoasa. daca iti plac cartofii piure, incearca sa-i inlocuiesti cu conopida. Vei obtine un gust similar si are putine calorii, fiind si mai usor de digerat.
7. Foloseste fulgi de ovaz in loc de faina.
Faina alba este foarte procesata, lipsita de nutrienti si contine si gluten. Pentru o optiune mai sanatoasa, inlocuieste-o cu fulgi d eovaz pe care ii poti macina la blender, intr-o rasnita de cafea sau un robot de bucatarie.
8. Inlocuieste pastele de grau cu paste de legume.
Pastele de grau sunt foarte procesate si contin gluten la care exista si persoane sensibile. Glutenul duce la crearea de mucus si nu este bun la digestie. Prin urmare, il poti inlocui cu taitei din legume (dovleac, morcov sau castravete). Acestia, amestecati cu un sos, se inmoaie si seamana cu pastele reale.
9. Fa-ti propria apa cu arome.
Adauga menta sau busuioc in apa. Sau suc de citrice. Sau felii de fructe si legume (capsuni, castraveti, portocale, ghimbir etc.). Combinatia mea preferata consta din lamaie, ghimbir proaspat si menta. Lasa la infuzat peste noapte.
10. Uita de laptele de vaca si inlocuieste-l cu lapte de migdale si inlocuieste untul cu avocado.
Produsele lactate contin prea multe antibiotice, hormoni si pesticide. Redu consumul lor si fa-ti singura laptele.
 
Sursa: mindbodygreen.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre banane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre smoothie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0