Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun

10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun
de la 2014-06-12
10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun

Iti place sa gatesti, asa ca bucataria ta nu duce lipsa de ingrediente. De fapt, tu esti cea care merge la piata si alege cele mai proaspete produse si ierburi aromatice pentru ca mancarea ta sa fie o simfonie a gusturilor. Daca esti insa torturata de durata limitata de viata a produselor proaspete, iata cateva trucuri de care sa tii cont.


1. Ceapa depozitata in ciorap de dama (da, ai citit bine) poate rezista pana la opt luni de zile.
2. Daca vrei neaparat ceapa verde, usuca bine si taie-o in bucatele pe care sa le pui apoi intr-o sticla de plastic ce merge la congelator.
3. Plantele aromatice uleioase, cum ar fi cimbrul, trebuie prinse in legatura si atarnate in aer liber.
4. Pentru a pastra mai mult prospetimea fructelor de padure, pregateste un amestec format dintr-o parte otet alb si zece parti apa. Spala fructele cu acest amestec, usuca-le si apoi pune-le in frigider. Mixtura este suficient de diluata ca tu sa nu simti gustul otetului, dar suficient de puternica sa faca zmeura sa ‘traiasca’ peste o saptamana, iar capsunile doua, fara a se inmuia sau a face mucegai.
5. Nu tine ceapa si cartofii laolalta. Se vor strica mai repede. Intr-un spatiu uscat, cu o buna aerisire, ceapa poate trai si 2-3 luni.
6. Tine cartofii cu merele laolalta, pentru ca sa nu faca germeni.
7. Un singur mar putrezit le strica pe toate celelalte.
8. Congeleaza plantele aromatice in ulei de masline (vezi foto). Ierburile se vor infuza de ulei in timpul congelarii si cuburile de gheata sunt foarte utile la gatit: scoatem cate unul din tavita si il folosim ca baza pentru un fel de mancare. Metoda este ideala pentru rozmarina, salvie, cumbru si oregano. Mararul, patrunjelul, busuiocul si menta trebuie intotdeauna consumate proaspete.
9. Impacheteaza telina, broccoli si salata verde in folie de aluminiu inainte de a le pune la frigider.
10. Nu pune rosiile in pungi de plastic! Etilenul emis le va face sa se coaca mai repede. Rosiile necoapte trebuie tinute cu codita in jos, in pungi de hartie sau in strat unic intr-o cutie de carton, intr-un spatiu racoros, pana se coc. Pentru a se coace mai repede, pune-le laolalta cu fructele. Gazele emise va face rosiile sa se coaca mai repede.
Rosiile coapte trebuie pastrate la temperatura camerei, departe de lumina soarelui, in strat unic, fara a se atinge una pe cealalta si cu codita in sus. 
Rosiile prea coapte trebuie puse in frigider, dar lasa-le sa revina la temperatura camerei inainte de a le manca.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante aromatice

Spune-ne opinia ta despre "10 trucuri pentru ca alimentele sa tina mai mult si sa aiba un gust mai bun"



2 + 5 =

Cele mai citite articole

Este distractiv sa fii singura o perioada, dar incet-incet incepe sa te cuprinda nostalgia atunci ...
Cum sa reduci ridurile se poate dovedi o adevarata provocare dupa ce ai trecut de o anumita varsta. ...
Din pacate, din dorinta de a ajunge la greutatea dorita multe femei urmeaza fel si fel de diete ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Oamenii din ziua de azi care se cred bogati sunt de fapt saraci,-de ce pt.ca au dobindit averi ...
cred ca este foarte bine ca elevii sa functioneze ziua,capacitatea de munca noaptea nu este la ...
Ai 42 de ani. Daca ai copii esti un caz fericit. Daca nu, cu greu la varsta ta mai poti avea. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0