Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

17 sfaturi pentru a pregati cele mai bune prajituri

17 sfaturi pentru a pregati cele mai bune prajituri
17 sfaturi pentru a pregati cele mai bune prajituri

Fiecare gospodina doreste sa se remarce in fata familiei si a prietenilor cu cele mai gustoase prajituri.


Deserturile cu adevarat sanatoase sunt cele facute in casa, iar reusita lor presupune respectarea tuturor amanuntelor. Unele secrete poate deja le stiti, altele vi le voi dezvalui in cele ce urmeaza:
1. Cuptorul trebuie incins cu cel putin 10 - 15 minute inainte de a introduce tava la copt.
2. Nu se deschide cuptorul in prima perioada a coacerii.
3. Albusurile se bat usor daca ouale sunt proaspete si reci. Inainte de a le bate adaugati un varf de cutit de sare.
4. Ouale de rata nu sunt bune pentru prajituri, albusul lor e foarte gras si nu se bate spuma.
5. Verifica daca prajitura s-a copt cu ajutorul unei scobitori. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, se inteapa cu o scobitoare pentru a controla daca este bine coapta. In cazul in care se lipeste aluatul de scobitoare, aceasta arata ca inca nu este gata, daca scobitoarea iese fara nici o urma de aluat, inseamna ca s-a copt.
6. Pentru un aluat moale si afanat folositi la dizolvarea drojdiei zer in loc de lapte.
7. Amoniacul alimentar se dizolva intr-o lingura de lapte inainte de a se pune in compozitie.
8. Glazura tortului va fi neteda daca se inmoaie cutitul cu care se va intinde in apa clocotita.
9. O prajitura cu crema se taie frumos daca se inmoaie lama cutitului in apa rece la fiecare felie.
10. Daca puneti prajitura intr-o tava normala, va trebui sa folositi obligatoriu hartie de copt, iar daca tava este de teflon, atunci trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina.
11. Daca nu va ajunge faina pentru prajituri, o puteti inlocui cu amidon de cartofi.
12. Prajiturile se lasa sa se raceasca in forma.
13. Inainte de a fi folosite, stafidele se spala si se tin la inmuiat in lapte sau rom.
14. Un pachet de praf de copt se poate inlocui cu o lingurita de bicarbonat stins cu 100 g iaurt;
15. Nucile si alunele sunt mai gustoase daca inainte de folosire le prajim la cuptor.
16. Putina sare in creme si aluaturi accentueaza gustul de dulce .
17. Prajiturile se coc mai bine in tavi de teflon decat in cele emailate.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.4 din 5 - 25 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lapte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prajituri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre amoniac

Spune-ne opinia ta despre "17 sfaturi pentru a pregati cele mai bune prajituri"



2 + 5 =

Cele mai citite articole

Studiile au scos la iveala faptul ca femeile sunt mult mai stresate din cauza sotilor decat a ...
Atunci cand avem un organism acidic, existenta oxigenului in corp este foarte redusa si din aceasta ...
Modelele de la Victoria’s Secret sunt invidiate si admirate deopotriva pentru silueta zvelta pe ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0