Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

19% din conservele din comert contin clorura de calciu, solutie folosita iarna la dezghetarea drumurilor

19% din conservele din comert contin clorura de calciu, solutie folosita iarna la dezghetarea drumurilor
19% din conservele din comert contin clorura de calciu, solutie folosita iarna la dezghetarea drumurilor

Prin Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!" expertii Asociatiei Pro Consumatori (APC) isi propun sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor alimentare astfel incat acestia sa faca achizitii in cunostinta de cauza.


Specialistii APC Romania au analizat 15 tipuri de conserve industriale de sezon si 20 de mixuri pentru gemuri, dulceturi si muraturi si au identificat urmatorii aditivi alimentari:

E 150c – caramel amoniacal, colorant maroniu obtinut prin arderea zaharului in prezenta amoniacului. Este susceptibil de declansarea unor alergii. De asemenea, distruge Vitamina B6 din organism.

E 200 – acid sorbic, este un conservant obtinut dintr-un gaz iritant, toxic, incolor denumit keten. Poate produce reactii alergice la nivelul pielii si tulburari respiratorii. Acest conservant provoaca reactii alergice la nivelul pielii, tulburari respiratorii.

E 202 – sorbat de potasiu, conservant. Este un aditiv ce irita pielea, ochii si mucoasele. Poate fi genotoxic si mutagen pentru celulele sangelui uman.

E210 – acid benzoic, conservant artificial produs prin oxidarea partiala a toluenului. Acidul benzoic agraveaza astmul si produce tulburari neurologice. Nu este indicat in alimentatia copiilor pentru ca poate produce hiperactivitate.

E 211 – benzoat de sodiu, conservant cu actiune antibacteriana si antifungica in mediul acid. Benzoatul de sodiu este un conservant sintetic care, in reactie cu acidul ascorbic, genereaza benzen, substanta toxica cancerigena.

E 224 – metabisulfit de potasiu, conservant, poate provoca reactii alergice la persoanele sensibile la sulfiti, incluzand reactii respiratorii la astmatici, soc anafilactic sau altfel de reactii alergice la persoanele sensibile.

E 300 – acid ascorbil, este un agent antioxidant obtinut din glucoza si care in cantitati mari poate produce diaree, ataca smaltul dintilor si formarea calculilor la rinichi.

E 304 – palmitat de ascorbir, este un antioxidant care poate ataca smaltul dintilor.

E 330 – acidul citric, agent de reglare a aciditatii. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smaltului dentar, acesta favorizand aparitia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.  Nu trebuie consumate alimente ce contin acid citric de catre cei care au afectiuni cardiovasculare sau renale, afectiuni ale aparatului digestiv si diaree.

E 341 – fosfat tricalcic, este un antiaglomerant, obtinut din oase si piatra, care poate provoca tulburari ale tranzitului intestinal.

E 412 – guma de guar, agent de ingrosare. Poate provoca alergii.

E 440 – pectina, agent de ingrosare. Poate fermenta in intestinul gros, provocand flatulenta.

E 509 clorura de calciu se obtine din calcar prin reactie cu acidul clorhidric, sau ca produs secundar la obtinerea sodei. Cea mai larga utilizare, in ultimii si viitorii ani, a clorurii de calciu  vizeaza prevenirea formarii ghetii si indepartarea acesteia de pe sosele. Acumularea (clorurii) de calciu in organism (hipercalcemie) determina o serie de reactii, printre care: gust calcaros in gura, dureri de stomac, bufeuri, greata si varsaturi, lipsa apetitului, sete extrema, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, coma.   

E 952 – ciclamat de sodiu, este un indulcitor artificial care are o putere de indulcire de 30 de ori mai mare decat zaharul. Acest aditiv nu este autorizat in SUA ca urmare a unor studii care au aratat posibile efecte carcinogene.

E 954 – zaharina, este un indulcitor artificial care este de 200-700 de ori mai dulce decat zaharul. E954 este folosit foarte des in combinatie cu alti indulcitori pentru a ascunde defectele acestora (gust, stabilitate etc.). Se foloseste foarte des in combinatie cu ciclamatul si cu aspartamul in produsele “light”.

Sursa: APC Romania
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dulceata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gem

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muraturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conservanti

Spune-ne opinia ta despre "19% din conservele din comert contin clorura de calciu, solutie folosita iarna la dezghetarea drumurilor"



8 - 6 =

Cele mai citite articole

Inca de acum cateva saptamani, asteptam cu nerabdare in redactie anuntarea culorii vedeta a anului ...
Asa cum se intampla la fiecare sfarsit de an, ne gandim la cum va arata calendarul sarbatorilor ...
Nucile sunt surse importante de grasimi sanatoase si de fibre, astfel ca ofera o multime de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Îti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rând din natura.
si eu am un bambus si este mare sunt dana paa
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0