Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 retete de prajituri pe care le poti incerca pentru masa de Paste, pe langa cozonac

de Camelia Diaconu la 2018-04-05
2 retete de prajituri pe care le poti incerca pentru masa de Paste, pe langa cozonac
Masa de Paste trebuie sa fie plina cu bunatati si tocmai din acest motiv gospodinele muncesc inca de pe acum. Din dorinta de a le face pe plac membrilor familiei, dar si invitatilor, acum se pregatesc cele mai delicioase retete de prajituri. Si pentru ca desertul nu lipseste de la masa si vrem sa iti venim in ajutor, ti-am pregatit trei retete gustoase de prajituri pe care merita sa le incerci pentru masa de Paste!


Prajitura Noaptea de Paste are o reteta simpla, dar un gust complex. Iata de ce ai nevoie:
 
Pentru blatul cu vanilie: 4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, esenta de vanilie si putin praf de copt, un varf de lingurita.
 
Pentru blatul cu nuca: 5 albusuri, 5 linguri de nuca macinata, 5 linguri de zahar, esenta de migdale, 2 picaturi.
 
Pentru crema: 5 galbenusuri, 200 de grame de ciocolata, 200 de grame de unt, 400 ml de lapte, 100 de grame de zahar pudra, 2 linguri de amidon.
 
Mod de preparare pentru blatul cu vanilie – se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, ulterior se adauga zaharul si se amesteca in continuare pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se freaca galbenusurile cu ulei si esenta de vanilie dupa care se amesteca cu albusurile. Dupa ce le ai amestecat, se adauga si faina si praful de copt si se mai amesteca putin. Se toarna toata compozitia in tava, care a fost initial tapetata cu hartie de copt si de introduce la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu. 
 
Mod de preparare pentru blatul cu nuca – se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine spuma, se adauga esenta de migdale, nuca macinata si se amesteca cu miscari de jos in sus. Se pune compozitita intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor  pentru 25 de minute, aproximativ. 
 
Mod de preparare pentru crema de ciocolata – zaharul, amidonul si galbenusurile se amesteca bine pana se obtine o crema. Se toatna laptele putin cat putin peste crema si se amesteca in continuu. Se pune la fiert compozitia intr-un vas mic, in care se amesteca in continuu pana se ingroasa si prinde forma unei budinci. In crema fierbinte adaugam ciocolata bucatele si untul. Se amesteca totul bine si sa lasa sa se raceasca. 
 
Ulterior, in tava in care am copt blaturile, adaugam folie alimentara, punem blatul de vanilie si jumatate din cantitatea de crema, peste crema punem blatul cu nuca si peste blat mai adaugam un strat de crema. Toata prajitura se orneaza in functie de preferinte, cu nuca de cocos sau orice alt ingredient si se lasa la rece pentru cateva ore.
 
Prajitura cu lamaie este o alta reteta de prajituri simpla pe care merita sa o incerci pentru masa de Paste.
 
Ca si ingrediente ai nevoie de: o lamaie, zahar pudra, 3 albusuri, 3 oua, 80 de grame de unt moale, 240 de grame de zahar, ¼ lingurita de sare, ½ lingurita bicarbonate de sodium, o lingurita de praf de copt, 3 linguri de suc de lamaie, 225 de grame de faina, 2 lingurite de coaja de lamaie rasa, 2 linguri de vanilie, 120 de grama de smantana.
 
Mod de preparare: Se amesteca smantana cu vanilie, coaja si sucul de lamaie, iar intr-un alt bol separat se amesteca faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt amestec se pune untul si zaharul se amesteca pana in momentul in care se obtine o spuma. Se adauga ouale intregi si albusurile, unul cate unul pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Peste acest amestec se adauga si amestecul de smantana, dar si amestecul cu faina.
 
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava rotunda care are asezata la baza o foiae de copt unsa cu unt si se pune la cuptor pentru 45 de minute maxim. O poti decora cu zahar pudra, bomboane, flori comestibile sau orice alte decoratiuni din zahar. 
 
 
Sursa foto: pixabay

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0