Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 aliati in lupta cu reducerea colesterolului

de Sunt Fericita la 2022-02-07
3 aliati in lupta cu reducerea colesterolului
Colesterolul marit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular si poate afecta toate grupele de varsta. Instalarea acestuia poate fi prevenita printr-o alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ care include exercitiile fizice. Iata cateva alimente care ar putea reduce in organism nivelul colesterolului LDL, supranumit si colesterol rau.


Bere

O sursa de fibre solubile, berea consumata moderat (330 ml/zi/femei si 660 ml/zi/barbati), poate creste nivelul colesterolului bun. Potrivit dr. Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, ”nivelul colesterolului bun poate creste in sange in timpul consumului de bere. Mai exact, studii stiintifice au aratat ca un pahar de bere pe zi poate creste nivelul de colesterol HDL, asa-numitul colesterol bun, avand in acelasi timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rau.”

Ulei de masline

Sursa bogata de antioxidanti (contine cel putin 3 tipuri de antioxidanti: luteina, polifenoli, beta-caroten) uleiul de masline este aliatul ideal in lupta organismului cu colesterolul marit. Polifenolii (flavonoidele) sunt agenti antioxidanti care previn oxidarea lipoproteinelor, impiedicand astfel formarea depozitelor de colesterol in vasele sangvine. Potrivit specialistilor, 2 linguri de ulei pe zi sunt cantitatea ideala de consum pentru o inima sanatoasa.

Soia

Soia si produsele din soia (tofu, laptele de soia) pot reduce nivelul colesterolului. Pentru ca nu contine colesterol, detine isoflavone si proteine cu actiune specific hipocolesterolemianta, soia poate scadea colesterolul din organismul celui care o consuma. Cantitatea zilnica de la care apar aceste efecte este de 25 de grame.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre soia

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0