Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

3 alimente care scad tensiunea arteriala

3 alimente care scad tensiunea arteriala
de la 2016-04-12
3 alimente care scad tensiunea arteriala

Principiul potrivit caruia "alimentele tale pot fi medicamentele tale" nu si-a pierdut valabilitatea nici astazi. Daca suferi din cauza tensiunii arteriale mari, incearca aceste alimente-minune.


Chiar daca folosim cele mai bune medicamente, ceea ce mancam ne influenteaza sanatatea mai mult decat credem. Introducerea in alimentatia zilnica a anumitor ingrediente cu proprietati benefice poate imbunatati drastic starea noastra de sanatate.

Valorile ridicate ale tensiunii arteriale pot fi combatute cu ajutorul a trei categorii de alimente, care se gasesc in orice bucatarie.

Verdeturi si legume verzi

Studiile realizate de specialistii in nutritie arata ca absorbtia acizilor grasi este esentiala pentru reglarea tensiunii arteriale. Pentru acest lucru, este necesar sa consumam verdeturi si legume verzi, impreuna cu grasimi sanatoase precum ulei de masline extra-virgin, nuci sau avocado.

In plus, clorofila continuta in cantitati mari de verdeturile proaspete are un efect direct de scadere a tensiunii arteriale.

Consumati cat mai des salate cu legume de culoarea verde si diverse verdeturi.

Leguminoase

Conform unui studiu publicat de Huffington Post, 200 de grame de leguminoase pe zi sunt necesare pentru a scadea tensiunea arteriala. Consumati zilnic o portie de fasole, mazare, linte sau naut. Acestea sunt benefice si in cazul diabetului.

Usturoi si ceapa

Usturoiul si ceapa sunt cunoscute in medicina traditionala romaneasca pentru efectele lor in scaderea tensiunii. Studiile internationale confirma proprietatile de reglare a tensiunii. Este important ca acestea sa se consume in stare cruda, pe o perioada indelungata.

Atentie in cazul in care folositi aspirina sau medicamente anticoagulante: consumul crescut de usturoi are aceleasi efecte si poate avea consecinte neplacute in combinatie cu acestea.

Sursa: pioneerthinking.com
Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.14 din 5 - 21 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tensiune arteriala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scaderea tensiunii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Spune-ne opinia ta despre "3 alimente care scad tensiunea arteriala"



6 - 2 =

Cele mai citite articole

In secolul stresului si al poluarii, interactionam zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe ...
Iubirea pentru perechea noastra se intipareste profund in fiinta noastra, sub forma de amintiri, in ...
Este important sa acorzi o atentie deosebita administrarii medicamentelor deoarece acestea pot ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
informatii foarte valoroase si la indemiina oricui sa le aplice. le voi pune in practica . multumesc
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton