Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 alimente care te ingrasa in loc sa te slabeasca

de Madalina Alexe la 2014-04-22
3 alimente care te ingrasa in loc sa te slabeasca
Informatiile despre nutritie ascund adesea minciuni, mituri si idei preconcepute. Ceea ce credem ca este adevarat este, de multe ori, opusul adevarului. Nu ma crezi? Citeste mai jos o serie de produse pe care le consumi fara a sti ca ele sunt, de fapt, capcane oribile care-ti vor aduce colacei in loc sa te scape de ei.


1. Cerealele de la micul dejun.
Asa-numitele cereale sanatoase sunt cele mai rele alimente pe care le poti consuma la inceputul zilei. Au, de obicei, mult zahar si carbohidrati rafinati, unele dintre ingredientele care ingrasa cel mai tare pe lumea asta. Daca iti incepi ziua cu un bol de cereale procesate, nivelurile de insulina si zahar vor creste exponential. Cand, cateva ore mai tarziu, iti scade glicemia, corpul iti va cere o alta gustare de carbohidrati rafinati.
Asa ca citeste eticheta. Majoritatea cerealelor, chiar si cele care sustin ca sunt sanatoase sunt, de obicei, pline de zahar.
2. Nectarul de agave.
Nectarul de agave (sau siropul de agave) este adesea promovat ca fiind alternativa sanatoasa la zahar si la siropul de porumb bogat in fructoza. Siropul de agave este extras din agave, planta exotica ce traieste in Mexic si unde se foloseste la prepararea bauturii tequila. Desi este promovat pentru inlocuirea zaharurilor rafinate si cu indice glicemic scazut, acest nectar se face din amidonul existent in bulbul de radacina de agava, asemanator ananasului. Acest amidon este similar amidonului de porumb sau de orez.
Similar, unul dintre principalele motive pentru care zaharul este atat de nesanatos este ca include cantitati excesive de fructoza. Atentie insa, zaharul are 50% fructoza, iar agavele intre 70-90%!
Bineinteles, cantitati mici de fructoza din fructe sunt in regula, dar consumul in exces are efecte devastante asupra sanatatii metabolice.
Cantitati mari de fructoza duc la rezistenta la insulina si la niveluri ridicate de insulina, cunoscuta si ca hormonul care produce depozitarea grasimii. 
Prea multa fructoza atrage cresterea nivelului de trigliceride, cresterea zaharurilor din sange, are efecte negative asupra colesterolului, amplifica obezitatea abdominala si mute alte probleme metabolice. 
3. Iaurtul fara grasimi.
Iaurtul este adesea considerat un aliment sanatos si chiar este. Numai ca iaurtul din magazin este foarte procesat. Cand producatorii din industria alimentara elimina grasimea din alimente, gustul este oribil. De aceea adauga tot felul de alte chestii care sa compenseze lipsa grasimii. In cazul iaurtului, pun zahar, sirop de porumb bogat in fructoza sau vreun indulcitor artificial.
Dar studiile arata ca, in fapt, grasimea saturata este nepericuloasa, asa ca iaurtul degresat a eliminat partea buna si a inlocuit-o cu ceva mult, mult mai rau.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.61 din 5 - 32 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zaharul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iaurt degresat

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0