Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 exercitii yoga pentru sanatatea fizica si psihica

3 exercitii yoga pentru sanatatea fizica si psihica
1. Pentru tinuta
In aer liber sau in interior, in fata ferestrei deschise, stai in pozitie verticala, cu picioarele lipite, cu capul drept privind inainte. Coatele strans lipite de corp si palmele lipite strans de trup. Inspiri numai pe nas, usor, lin, dar profund, pana se umplu plamanii cu aer. Iti tii respiratia timp de o secunda. Apoi elimini usor aerul.
Rezultate: se dezvolta muschii gatului, pieptului si ai bratelor. Acest exercitiu are si meritul de a aplatiza abdomenul (din cauza respiratiei care care maseaza stomacul in interior). Este foarte importanta pozitia cat mai dreapta a capului, a gatului, a toracelui, a taliei. Multe suferinte ale sistemului nervos, urmari ale stresului (palpitatii, transpiratii, ameteli), sunt legate de tinuta nesanatoasa a capului si corpului.
2. Pentru tonus
Dupa ce ati inspirat (cu respiratia oprita pentru o clipa) treptat, din pozitie verticala, eliminand incet aerul din plamani, va aplecati ca sa atingeti genunchii cu fruntea. Dupa aceasta, inspirand, cu picioarele drepte, fara a indoi genunchii, palmele se apropie de podea. Este posibil ca acest exercitiu sa nu se poata face, la inceput, decat cu genunchii indoiti. Dar cu rabdare (o luna, doua) devine posibil. Atentie! Palmele raman fixate in timp ce expiri.
Rezultate: acest exercitiu combate eficient urmarile sedentantarismului. El iti da tonus, te mentine in forma.
3. Pentru suplete
Din pozitia precedenta, inspirand incet si profund, un picior aluneca inapoi, iar celalalt se indoaie de la genunchi si se impinge intre bratele intinse care se sprijina de podea. Priveste in sus, cu gatul in extensie. Alternativ, se intinde piciorul drept si cel stang.
Rezultate: acest exercitiu dezvolta muschii coloanei vertebrale, ai mijlocului, ai bazinului, ai coapselor si ai gambelor. El da elasticitate si rezistenta la efort. Cele 3 exercitii prezentate se fac in aceeasi sedinta, unul dupa altul. Ele pot fi repetate, de doua ori pe zi, dar nu dupa mese, cu stomacul incarcat. Numarul miscarilor fiecarui exercitiu creste progresiv, potrivit timpului si capacitatii fizice a fiecaruia. Febra musculara este normala si este resimtita doar la inceput.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre febra musculara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre yoga

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sedentarism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exercitii yoga

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0