Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 mituri despre alaptat in care sa nu mai crezi

3 mituri despre alaptat in care sa nu mai crezi
Femeile insarcinate si proaspetele mamici sunt adesea magneti pentru sfaturi nedorite. O simpla vizita la magazinul din colt sau la posta si primesc nesolicitate lectii de alaptare, de schimbare a scutecelor si de program perfect de somn al micutilor. Dar, pentru ca fiecare familie are propriile trucuri, propria cultura de parenting, proaspetele mamici ajung adesea sa se simta incorsetate in zona dintre conventii, traditii si ceea ce simt ele ca ar fi bine.


Din fericire, exista multe studii stiintificare care sprijina multe dintre instinctele mamicilor si le elibereaza pe acestea de stresul povestilor babesti. Afla care este adevarul in spatele miturilor si continua sa-ti alaptezi copilul cu incredere.
Mit: Mamele care alapteaza trebuie sa se fereasca de alimentele care produc gaze, cum ar fi varza, fasolea si broccoli, pentru ca accentueaza problemele de digestie ale sugarului.
Putinele studii care au tratat problema s-au bazat pe un simplu chestionar. Adica le-au intrebat pe mame daca pot face o corelatie intre dieta lor si agitatia copilului. Din nefericire, participantii la studii tind sa raporteze ca anumite mancaruri produc colici bazandu-se numai pe credintele lor.
Stiinta spune insa ca legumele cu textura, fasolea si radacinoasele au cantitati ridicate de fibre insolubile care interactioneaza cu bacteriile din intestinul adultului si cauzeaza gaze. Fibrele insolubile nu parasesc sistemul gastroinetstinal si nici nu intra in sange. Din moment ce laptele de mama este format cu nutrienti din sange, nu din continutul sistemului gastrointestinal, este imposibil ca bebelusii sa primeasca fibre insolubile prin lapte. 
Mit: Mamele care alapteaza nu trebuie sa strice gustul laptelui mancand ceapa si usturoi.
Retinerea de la condimente pare sa fie o credinta foarte raspandita in multe culturi si este hranita de mesajele pe social media prin care mamele isi impartasesc experientele.
Condimentele nu se transfera in lapte. Laptele uman este, de fapt, foarte dulce. Un studiu asupra usturoiului publicat in revista Pediatrics in 1991 a demonstrat ca bebelusilor chiar le place aroma subtila de usturoi si mananca mai mult. Suplimentele cu usturoi le ajuta pe mamele ai caror bebelusi castiga putin in greutate sau sunt usor distrasi de mediu in timpul alaptarii. Este recomandat ca mamele sa manance cat mai variat posibil. 
Mit: Mamele vegetariene au lapte de proasta calitate, mai putin nutritiv.
Aici este vorba de rezistenta in fata schimbarii, caci stim cu totii ca, daca mananci sanatos, esti mai sanatoasa.
Dieta materna nu joaca un rol determinant in calitatea laptelui. In timpul sarcinii, organismul retine fluide si grasimi in plus. Aceste depozite sunt folosite pentru a produce laptele in primele luni dupa nastere. Studiile transculturale efectuate cu privire la laptele de mama au demonstrat ca acesta este nutritiv si in cantitati suficiente la cupluri din diverse colturi ale lumii, traind intr-o varietate de conditii. Cel de-Al Doilea Razboi Mondial a furnizat oportunitatea unica de a analiza legatura dintre foame si alaptare. „Iarna infometarii” olandeze, intre 1944 si 1945, a rezultat in malnutritia severa a femeilor care alaptau. Totusi, micutii nascuti in aceasta perioada nu au fost afectati serios.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alaptare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0