Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 moduri in care ghimbirul iti imbunatateste sanatatea

de Alina Ilie la 2016-08-09
3 moduri in care ghimbirul iti imbunatateste sanatatea
Ghimbirul este cheia pentru un corp sanatos. Reprezinta un remediu natural pentru o stare optima de sanatate, are proprietati antioxidante si antiinflamatorii si astfel previne cancerul, bolile digestive si de inima.


1. Stimuleaza digestia

Ghimbirul a fost folosit de zeci de ani pentru a imbunatati digestia. Ghimbirul contine aproximativ 9 elemente diferite care stimuleaza producerea de serotonina in intestin.

Serotonina este foarte importanta in intestine deoarece reduce inflamatia si imbunatateste absorbtia nutrientilor din organism. Ghimbirul este cunoscut, de asemenea, pentru proprietatea de a calma tractul intestinal, precum si pentru reducerea gazelor intestinale. De asemenea, alunga raul de miscare si senzatia de greata. In plus, ajuta in procesul de digestie a grasimilor prin stimularea organismului.

Mai mult, studiile au aratat ca gingerolul reduce inflamatiile din organism prin incetinirea producerii de oxid nitric.

In plus, ghimbirul ajuta organismul sa creasca productia de glutation pentru a distruge moleculele periculoase din organism.

Ghimbirul contine potasiu si mangan pe care detoxifica organismul si protejeaza mucoasa vaselor de sange. Siliciul continut in ghimbir intareste oasele si dintii si ajuta organismul sa absoarba calciul.

2. Are proprietati anti-cancer

Testele clinice si de laborator au descoperit ca ghimbirul contine fitochimicale care au efecte anti-cancer.

In primul rand, contine elemente antiinflamatorii puternice care reduc inflamatia asociata cu celulele canceroase maligne. De asemenea, inhiba producerea de enzime care promoveaza cresterea celulelor canceroase. Ghimbirul inhiba supraproductie de enzime care distrug tesuturile organismului.

In al doilea rand, mai are in compozitie paradol si vanilloide, doua substante care sunt eficiente in uciderea celulelor canceroase in organism. Aceste elemente actioneaza in mod direct prin inhibarea activitatii in celulele canceroase si indirect, prin stimularea organismului de a crea un mecanism de aparare pentru a lupta impotriva acestora.

Celulele canceroase afecteaza ADN-ul. Ghimbirul contine melatonina, care este esentiala in prevenirea deteriorarii ADN-ului. Fiind un antioxidant, melatonina acceseaza parti vitale ale corpului, cum ar fi creierul si tesuturile nervoase si protejeaza ADN-ul de daunele celulelor canceroase.

3. Protejeaza inima

Ghimbirul scade colesterolul rau si nivelul trigliceridelor din organism. In acelasi timp, stimuleaza productia de lipide benefice in organism. In acest sens, ghimbir reduce absorbtia grasimilor in intestine si scade riscurile de accidente vasculare cerebrale si atacuri de cord.

Studiile indica faptul ca ghimbirul creste sensibilitatea la insulina. Acest lucru inseamna ca ghimbirul poate preveni diabetul.

In ceea ce priveste obezitatea, ghimbirul actioneaza in doua moduri. In primul rand, gingerolul creste rata metabolismului de ardere a grasimilor, prin urmare, este util in procesul de slabire. In al doilea rand, ghimbirul scade absorbtia grasimilor in intestine.

Sursa: 54health.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ghimbir

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0