Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 motive pentru care untul este bun pentru tine

3 motive pentru care untul este bun pentru tine
Untul este unul dintre acele alimente care pot transforma preparatele culinare in opere de arta. Numai ca, in ultimele decenii, a inceput sa fie considerat vinovat de orice, de la obezitate la boli de inima. Recent, untul se reintoarce pe pozitiile sale de “aliment sanatos”. Iata sase motive pentru care untul este bun pentru tine.


1. Untul este bogat in vitamine solubile in grasimi.
Vitaminele A, E si K2. Nu vom vorbi mult despre primele doua, caci, daca ai o dieta ce include produse animale si plante, iti faci rost de dozele necesare din acestea. Dar vitamina K2 este destul de rara in dieta moderna si multi oameni nici nu stiu despre ea. Ea are puternice efecte asupra sanatatii. Este intim implicata in metabolismul calciului si un aport redus este asociat cu multe boli, inclusiv boli cardiovasculare, cancer si osteoporoza. Lactatele provenind de la vaci hranite cu iarba sunt in special bogate in vitamina K2.
2. Untul contine multe grasimi saturate sanatoase.
Razboiul importiva grasimilor saturate s-a bazat pe studii incorecte. Nu s-a dovedit niciodata ca fac rau. De fapt, studiile recente arata a nu exista nicio asociere intre grasimea saturata si bolile cardiovasculare.
Grasimile saturate ridica nivelul colesterolului HDL si il transforma pe cel LDL in colesterol bun, in HDL adica. Studiile recente arata ca nu exista nicio legatura intre grasimile saturate si bolile cardiovasculare.
In plus, untul contine si o cantitate decenta de grasimi cu lant scurt si mediu care sunt metabolizate diferit de alte grasimi. Ceea ce duce la o stare de satietate imbunatatita si la o ardere intensificata a grasimilor.
3. Untul scade riscul de atac de cord in comparatie cu margarina.
Desi tot auzi ca margarina este prietenoasa cu inima, acest lucru nu este deloc adevarat. Margarina creste riscul de boli cardiovasculare, dar untul nu are niciun efect in aceasta privinta. Un studiu recent arata ca un consum de produse lactate integrale scade riscul de evenimente cardiace cu un uluitor 69%, probabil datorita aportului de vitamina K2.
 
Sursa: Care2.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0