Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 retete de post cu ciuperci

3 retete de post cu ciuperci
Ciupercile reprezinta o excelenta sursa de proteine si minerale precum fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc. Pot fi preparate in diferite moduri, fiind foarte gustoase. Iata 3 retete delicioase pe care le puteti pregati in Postul Pastelui...


Ciupercile au un rol important in intarirea sistemului imunitar (cresc rezistenta organismului la actiunea bacteriilor si virusilor). Au un continut bogat si complex de minerale (in special potasiul si fosforul sunt in cantitati destul de ridicate).
Postul Pastelui este cel mai lung post din calendarul crestin-ortodox si dureaza 48 de zile (7 saptamani). Daca postiti, va recomandam sa incercati urmatoarele retete cu ciuperci…
1. Ciuperci la cuptor cu usturoi
Ingrediente pentru ciuperci la cuptor: ½ kg ciuperci, ½ pahar ulei, ½ pahar de vin, 2 rosii, patrunjel verde tocat, sare, piper, o capatana de usturoi tocat amestecat cu ½ pahar apa.
Se spala bine ciupercile si se pun intregi intr-o tava cu ulei, vin, sare, piper, rosii taiate felii, patrunjel tocat si apoi se introduce tava in cuptor la foc moderat. Cand a scazut vinul se adauga mujdeiul si se lasa sa fiarba pana scade.
Se servesc atat calde, cat si reci.
2. Orez cu legume si ciuperci
Iata o reteta simpla cu orez, morcovi si ciuperci, perfecta pentru o cina rapida. Vezi aici cum se prepara aceasta reteta de post!
3. Sarmale de post cu orez si ciuperci
Sarmalele sunt foarte satioase si sanatoase. Putem imbogati reteta de sarmale de post adaugand in compozitie stafide si nuci. Foile de varza murata se pot inlocui cu frunze de vita sau frunze de stevie. Iata care sunt ingredientele necesare pentru aceasta reteta!

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciuperci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete de post

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0