Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 semne ca mananci prea multe proteine

de Alina Negrutiu la 2014-06-16
3 semne ca mananci prea multe proteine
In ultima vreme, se pare ca exista o preocupare intensa legata de proteine. Toata lumea a auzit de ele si stie ca trebuie sa le consume, pentru a avea masa musculara si energie. O perrsoana adulta are nevoie de 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporala pe zi, ceea ce inseamna, in medie, cam 56 de grame pe zi pentru barbati si 46 de grame pentru femei, conform Institutes of Medicine din Statele Unite, citat de Huffington Post.


In ciuda faptul ca proteinele apar pe din ce in ce mai multe etichete, un american obisnuit consuma peste 46 sau 56 de grame de proteine. De fapt, barbatii de peste 20 de ani consuma cam 98,9 grame de proteine pe zi si femeile, in aceeasi plaja de varsta, peste 68 de grame.
Proteinele sunt, desigur, importante intr-o dieta echilibrata. Sunt necesare construirii si refacerii celulelor. Stim si ca un mic-dejun bogat in proteine ne ajuta sa ne mentinem sub control poftele de alimente nesanatoase pe parcursul zilei. Si, conform unei analize recente, o dieta bogata in proteine, in special in peste, pare a cobori riscul de atac cerebral.
Numai ca nu este necesar si mai indicata. Marketingul a facut ca proteinele sa fie mai importante decat grasimea sau carbohidratii. Nu trebuie decat sa mentionezi proteine pe eticheta si produsul devine unul sanatos, chiar daca are si foarte mult zahar.
In unele cazuri, prea multe proteine ridica probleme. 
Castigi in greutate.
Daca introduci in organism prea multe proteine, neinteresandu-te de numarul de calorii, te ingrasi. Intr-un studiu din 2012, cercetatorii au descoperit ca dieta bogat proteica duce la acumularea unei grasimi corporale similare rezultatelor dietelor slab proteice sau cu multe grasimi. 
Ai probleme la rinichi.
Rnichii se ocupa de mare parte din filtrarea deseurilor rezultate in urma digerarii proteinelor si unele diete bogat proteice pun multa presiune asupra rinichilor. Un studiu din 2003 a demonstrat ca problemele se accentueaza in cazul celor care au deja probleme la rinichi.
Esti deshidratata.
Unul din produsele secundare create de rinichi in timpul procesului de filtrare este azotul ureic urinar. Cercetatorii folosesc nivelurile acestui compus pentru a evalua functionarea rinichilor si pentru a masura gradul de hidratare al unei persoane. Conform unui studiu din 2002, odata cu cresterea aportului de proteine scade gradul de hidratare. Atentie insa: deshidratarea nu este in mod necesar un motiv pentru a evita proteinele, atata vreme cat consumul de apa este crescut progresiv.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de rinichi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deshidratare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0