Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 substante periculoase pe care le contine oja

de Viorica Ghinea la 2017-04-06
3 substante periculoase pe care le contine oja
Substantele chimice regasite in oja pot schimba nuanta naturala de alb intr-o culoare galbuie-maronie, crescand predispozitia spre exfoliere sau ruperea unghiilor. Mai mult, utilizarea indelungata a ojelor inchise la culoare poate duce la patarea unghiei. Nici solutiile pentru indepartat oja nu sunt lipsite de riscuri, putand determina uscarea unghiei.


“Orice femeie isi doreste o manichiura impecabila, insa unghiile lungi si intens colorate in functie de tendinte atrag o serie de efecte nedorite, de care trebuie sa fiti constiente. Utilizarea indelungata a ojelor inchise la culoare poate duce la patarea unghiei. Pe masura ce agentii coloranti din oja patrund in lama unghiala, culoarea lor originala se modifica (de ex. o oja rosie coloreaza unghiile de obicei in galben). Problema se rezolva, insa in timp, o data cu cresterea unghiei. Intr-o oarecare masura, acest lucru poate fi evitat aplicand un strat de baza, incolor, inainte de a aplica oja.

Reactiile alergice se manifesta prin senzatie de arsura, prurit, sensibilitate a lamei unghiale, eritem (inrosire) si edem. (...), explica dr. Anca Raducan, medic specialist dermatolog.

Mai mult, femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea ojei deoarece expunerea la toluen poate afecta dezvoltarea fatului. Totodata, substanta este asociata cu multe probleme de sanatate, precum anemie, probleme renale sau ale ficatului.

O alta substanta, formaldehida, este clasificata ca si substanta cancerigena care irita sever tractul respirator, pielea si ochii.

Hidroxidul de aluminiu, o alta substanta controversata, se acumuleaza in timp in organism, numeroase studii stiintifice asociindu-l cu prezenta bolilor neurodegenerative, una dintre acestea fiind chiar dementa.

In plus, folosite o perioada lunga de timp, unghiile false deterioreaza unghiile naturale, deoarece acestea din urma sunt acoperite cu o serie de substante ce nu se pot evapora.

"Incercati sa folositi unghii false pe o perioada cat mai scurta, iar dupa indepartarea lor este recomandat sa faceti o pauza lunga, in care sa dati timp unghiilor sa se refaca. In aceasta perioada evitati aplicarea ojei, apa fierbinte, folosirea detergentilor si pilirea excesiva. Puteti aplica lac intaritor, care sa refaca suprafata deteriorata a unghiei si ulei de argan seara la culcare, pentru hidratarea unghiilor uscate, casante.”, mai spune medicul.

Sursa: APC Romania

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.65 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0