Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 trandafiri usor de cultivat in gradina ta

de Sunt Fericita la 2021-05-20
3 trandafiri usor de cultivat in gradina ta
Se spune ca gradina este oglinda personalitatii si a sufletului gradinarului. Ea este un univers in miniatura, creat ca refugiu din calea agitatiei si a poluarii urbane, dar si ca o proiectie a aspiratiilor personale, care reflecta cel mai bine imaginea propriei viziuni asupra paradisului. Pentru ca suntem diferiti si avem gusturi si caractere diferite, iata 3 soiuri de trandafiri care sa se potriveasca personalitatii tale.


De la clasic la exotic, de la simplu la extravagant, trandafirii pe care specialistii FamousRoses.eu ii propun vorbesc despre romantism, delicatete, maturitate si seductie.

Avand o culoare greu de descris, intre liliac si lavanda, dar care rapeste orice privire, Blue Moon este considerata de multi cunoscatori, crescatori de trandafiri, printesa gradinilor. Are o inflorire repetata peste an, din mai si pana toamna tarziu, dand o nota deosebita, exotica, gradinii tale. Pentru o dezvoltare adecvata are nevoie de multa lumina si de un sol argilos nisipos, foarte fertil.

Aceasta minunatie de trandafir se preteaza pentru aranjamente florale de interior, iar datorita parfumului sau, recomandarea noastra este sa il plantezi langa o fereastra, la intrare sau la poarta, acolo unde mirosul sau spectaculos poate fi apreciat. 

Movul este culoarea spiritualitatii, iar persoanele care prefera aceasta culoare sunt deschise, placute si dornice de a afla lucruri noi.

Inca de la auzul numelui sau, trandafirul Brownie duce cu gandul la ceva imbietor precum negresele bunicii. Este un trandafir urcator remarcabil, cu inflorire repetata, din luna mai pana la inghet, si o rezistenta deosebit de mare la maladii. Are un colorit extrem de interesant, alcatuit dintr-o combinatie de dungi rosii de nuante deschise si inchise, pe un fundal neobisnuit, caramiziu, care spre sfarsitul sezonului capata o nota ciocolatie, de cafea cu lapte.

Floarea are pana la 37 de petale si o marime medie, de 9 cm diametrul. In ansamblu, este o tufa extrem de florifera, care poate ajunge pana la 180 cm inaltime. Recomandarea specialistilor cu privire la distanta de plantare a trandafirilor Brownie este ca aceasta sa fie de minim 100 cm.

Preferinta pentru caramiziu se intalneste in randul persoanelor calde, care dau dovada de stabilitate, spirit constructiv si preocupare fata de propriul camin, in timp ce maroul comunica sinceritate, putere si maturitate.

Trandafirul Tango a fost creat pentru a uimi si pentru a fura inimile pasionatilor de gradinarit. Numele sau isi are radacinile in miscarile care caracterizeaza dansul: lungi, elegante si circulare, dar si in jocul seductiei, fiind o floare care atrage priviri, remarcandu-se in orice gradina. Cu o cromatica bicolora deosebita care imbina armonios nuante de rosu cu auriu, te poarta cu gandul la gradinile regale, poleite parca cu aur.

Infloreste in randuri repetate, incepand cu finalul primaverii si pana toamna tarziu. Fara doar si poate, este un trandafir spectaculos, care va aduce culori luminoase in gradina ta si o va transforma intr-un colt de natura invidiat de prieteni si vecini.

Persoanele care aleg rosul pun foarte multa pasiune in tot ceea ce fac si atrag atentia asupra lor fara prea mari eforturi, in timp ce preferinta pentru auriu sugereaza confortul, relaxarea, fericirea si seninatatea.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gradinarit

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0