Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot

4 alimente pe care sa le mananci cu coaja cu tot
Nu ne gandim la asta, dar si plantele au modul lor de a se lupta cu stresul. Pentru a se proteja, isi concentreaza compusii care le vindeca in straturile exterioare, similar modului in care noi, oamenii, ne construim fortarete pentru a tine dusmanii la distanta.


Si, totusi, renuntam adesea la coaja alimentelor, neintelegand cat de importanta poate fi aceasta pentru noi. Data viitoare cand mananci unul din produsele de mai jos, nu renunta la coaja.
Migdale: Nu cumpara migdale fara coaja aceea maronie, caci ea protejeaza sistemul digestiv. Un studiu publicat in Journal of Nutrition spune ca aceasta are flavonoizi importanti care, combinati cu vitamina E din pulpa, ajuta la scaderea colesterolului. Cand mananci migdale decojite, puterea de reducere a LDL-ului este diminuata.
Citrice: Pune coaja de portocala rasa in deseturi (cumpara varietati organice insa). Incearca sa pui zoaja de lamaie si in paste. Ai incercat vreodata coaja rasa de grapefruit in salate? E delicioasa. Coaja de portocale inmuiata in ciocolata este delicioasa si buna pentru sanatate. Si asta pentru ca exista de patru ori mai multe fibre in coaja citricelor decat in fructele insesi. Mai mult, un studiu din 2013 arata cum coaja de portocala contine un compus natural care lupta impotriva cancerului.
Merele: Cu cat patrunzi mai adanc in mar, cu atat gasesti mai putini nutrienti. Bucura-te de fruct cu totul. Studiile araat cum coaja de mar ajuta la reducerea colesterolului rau si a grasimilor din sange, protejandu-ne de boli de inima, obezitate si diabet. Coaja ajuta la hranirea muschilor, prevenind atrofierea acestora in anii tarzii ai vietii.
Ceapa: Surprinzator, cercetarile arata ca foita de ceapa are flavonoizi, substante antiinflamatorii si antioxidanti. Pune ceapa cu totul in supa si, la sfarsit, o poti indeparta, dar vei avea sanse mai mari sa fructifici puterile ei vindecatoare.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migdale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flavonoizi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scaderea colesterolului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0