Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 beneficii ale uleiului de ylang-ylang

de Alina Ilie la 2016-04-25
4 beneficii ale uleiului de ylang-ylang
Ylang-Ylang este un ulei de aromoterapie foarte popular, care este extras din florile arborelui Cananga. Acesta este un copac originar din padurile tropicale din Indonezia si Filipine.


Nu este nici o supriza ca uleiul de ylang-ylang este unul preferat de multe persoane. Este foarte apreciat atat pentru mirosul sau cat si pentru faptul ca are numeroase calitati terapeutice: reduce tensiunea arteriala si anxietatea, alunga stresul, depresia. Este unul dintre cele mai populare si eficiente uleiuri utilizate in aromoterapie.

Are rol calmant si contribuie la atingerea unui echilibru spiritual. De asemenea, are proprietati antidepresive, antiseboreice, antiseptice.
 
La fel ca toate uleiurile esentiale, uleiul poate fi inhalat, adaugat in apa de baie sau diluat cu apa si aplicat pe piele.

Beneficii pentru sanatate:

1. Este antidepresiv

Datorita proprietatilor antidepresive, lupta impotriva depresiei si relaxeaza atat trupul si sufletul, alungand starile de anxietate si tristete. De asemenea, poate fi un tratament eficient pentru cei care sufera de caderi nervoase sau depresie.

2. Regleaza productia de sebum

Uleiul esential de ylang-ylang poate fi benefic in tratarea inflamatiilor pielii, combate eczemele si roseata prin reglarea productiei de sebum si tratarea infectiei.

3. Vindeca ranile

Taieturile, arsurile, zgarieturile se vindeca mult mai usor cu ajutorul uleiului de ylang-ylang. Riscul de complicatii este mai mare atunci cand rana nu este tratata. Protejeaza ranile de infectii cauzate de bacterii, virusi si ciuperci. De asemenea, ajuta la accelerarea procesului de vindecare a plagii.

4. Scade tensiunea arteriala

Acest ulei este foarte eficient pentru scaderea tensiunii arteriale. Deoarece tensiunea arteriala ridicata este o problema majora de sanatate atat in randul tinerilor cat si a celor in varsta, iar medicamentele au efecte secundare asupra sanatatii, uleiul de ylang-ylang poate fi un remediu natural foarte eficient. Nu are efecte secundare daca se respectata cantitatile prescrise.

Alte beneficii

Uleiul esential mai poate fi folosit pentru a vindeca infectiile organelor interne, cum ar fi stomacul, intestinele, colonul. De asemenea, este bun pentru persoanele care sufera de insomnie, oboseala si alte conditii legate de stres. Mentine pielea hidratata, frumoasa si sanatoasa.

Sursa: organicfacts.net
Foto: essentialoilsinformer.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ylang-ylang

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei esential

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aromaterapie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frumusete

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0