Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 calitati de lider pentru un leadership eficient

4 calitati de lider pentru un leadership eficient
O serie de cercetari au aratat ca, atunci cand vine vorba de leadership eficient, nu conteaza din ce domeniu provine liderul - calitatile pe care trebuie sa le aiba un lider pentru a da dovada de un leadership eficient sunt aceleasi. Vezi care sunt acestea si daca seful tau sau tu aveti impartasiti aceleasi calitati de lider.


Atitudine pozitiva si asteptari realiste
Un lider trebuie, obligatoriu, sa aiba o atitudine pozitiva. Numanui nu ii place un sef care vine la serviciu tunand si fulgerand. Orice atitudine pozitiva a liderului se va rasfrange asupra subordonatilor si le va creste nivelul performantelor. La fel, un set de asteptari realiste va avea aproape un rol profetic in ducerea la bun sfarsit a proiectelor. Pe lista cu calitati de lider din aceasta categorie mai intra optimismul, firea activa, dinamica si increderea aproape
debordanta; un lider trebuie sa emane incredere atat in propriul sau stil de conducere, precum si in competentelele si rezultatele echipei sale.

Corectitudine si impartialitate
In leadership, corectitudinea si impartialitatea se refera niste aspecte clare legate de rezultatele muncii. De exemplu, corect este ca liderul sa recompenseze oamenii dupa reusita unui proiect sau obtinerea unor rezultate deosebite. Apoi, el trebuie sa fie impartial atunci cand ofera recompense materiale sau recunoasterea in mijlocul echipei, sa faca asta in functie de rezultatele si contributia fiecaruia.

Sinceritate
Intr-un leadership eficient, relatia dintre lider si subordonatii sai este bazata pe incredere, si nimic nu da mai multa incredere decat sinceritatea. Un lider autentic nu are agende ascunse; el le spune oamenilor exact ceea ce vrea sa realizeze cu ajutorul lor si prin ce mijloace. Sinceritatea este poate cea mai importanta din lista de calitati de lider.

Comunicare eficienta
Un lider adevarat trebuie sa stapaneasca arta de a comunica eficient si constant. El trebuie sa informeze, sa clarifice anumite probleme si sa faca legatura intre diferite verigi ale  organizatiei. Liderul nu trebuie niciodata sa presupuna ca ceilalti stiu ce se asteapta de la ei si nici sa creada ca odata spuse, obiectivele s-ai fixat bine si in mintea subordonatilor; comunicarea repetata este foarte importanta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre leadership

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lider

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre eficient

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0