Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lucruri pe care parul le spune despre sanatatea ta

4 lucruri pe care parul le spune despre sanatatea ta
Majoritatea ne gandim la par ca la ceva diferit de restul trupului, dar, la fel ca si unghiile, parul este o extensie a corpului care ne da indicii despre starea generala de sanatate. Exista si patru semne pe care sa nu le treci cu vederea.


Ai avut odata ca niciodata o coama bogata care, intre timp, s-a transformat intr-o podoaba saracacioasa? Haide sa vedem ce tratament i-ai rezervat parului in ultima vreme. Ai inotat mult in piscina (recete in apa cu clor)? Te-ai vopsit recent? Aceste lucruri, printre altele, pot cauza pierderea bogatiei capilare. Dar parul tern si uscat poate fi si un semn de hipotiroidism sau de tiroida subactiva. Ceea ce inseamna ca tiroida nu produce suficienti hormoni, ducand la incetinirea metabolismului. Alte semne de hipotiroidism sunt ingrasarea brusca, oboseala neexplicabila si senzatia continua de frig. 
Multi oameni au matreata care poate fi usor indepartata cu sampon antimatreata, dar, daca matreata se transforma intr-un strat care se ataseaza pe scalp, poti suferi de psoriazis, o boala autoimuna caracterizata prin accelerarea procesului de reinoire celulare a pielii. Daca ai alta boala autoimuna, cum ar fi scleeroza multipla sau boala Crohn, se prea poate sa faci si psoriazis, asa ca fii atenta daca mai ai si vreo alta afectiune autoimuna.
O persoana obisnuita pierde cam 100 de fire de par pe zi. Pierderea parului este un proces normal si nu iti face parul sa para mai rar. Daca insa vezi ca-ti cad pumni intregi, se prea poate sa fi suferit recent un stres oarecare, cum ar fi un divort sau pierderea slujbei. In alte cazuri, pierderea parului poate fi un semn de hipotiroidism saun un semn al unui dezechilibru hormonal, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice. Si exista si cateva tipuri de emdicamente, cum ar fi anticonceptionalele sau antidepresivele care duc la pierderea parului ca la efect secundar.
Un alt semn al unor probleme mai serioase este parul foarte fragil acre se rupe repede. Parul este format din cheratina si, daca nu ai suficiente proteine in dieta, asta iti poate slabi firul de par. Si aici putem avea de-a face cu o afectiune a tiroidei, asa ca mergi pana la medic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre matreata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hipotiroidie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierderea parului

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0