Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 obiceiuri care te baloneaza

4 obiceiuri care te baloneaza
Cercetarile arata ca de doua ori mai multe femei decat barbati se plang de balonare. Sunt mai predispuse spre astfel de afectiuni si nu le ajuta nici faptul ca au anumite obiceiuri nefericite, de la alegerea alimentelor la inghitirea involuntara de aer.


Mananci ceea ce e bine pentru trupul tau...
...dar nu e bine pentru intestinul subtire. Expertii spun ca au stabilit niste vinovati formidabili in cazul balonarii si al sindromului colonului iritabil, printre care anumiti carbohidrati care nu sunt absorbiti de intestinul subtire. Este vorba de oligo-, di, monozaharide si polioli care ajung in colon si intestinul gros unde sunt efrmentati de bacterii, formand gaze care duc la balonare si flatulenta. Din nefericire, unele dintre cele mai sanatoase alimente (conopida, prazul, ciresele, avocado, fasolea, soia etc.) contin astfel de carbohidrati. Vestea buna este ca exista si alte superalimente care nu-i contin: verdeturile, fructele de padure, dovleacul etc. 
Inghiti accidental aer
Inghiti mancarea pe nerasuflate (ceea ce, bineinteles, ar trebui sa eviti) si uite asa te balonezi. Nici nu-ti dai seama. Bei sucul cu paiul, mesteci guma, sugi acadele, iti rozi unghiile sau vorbesti la telefon in timp ce mananci. Termenul medical este aerofagie: aerul intra pe gura, circula pe esofag si este blocat in sistemul digestiv. Din fericire, cand iese pe partea cealalta, nu are miros, dar tot te face sa te simti aiurea.
Te apuci de o dieta stricta
Aproape 50% din femeile care au particpat la un studiu al Universitatii North Dakota School of Medicine au spus ca au siferit din cauza balonarii cand au intrat la o dieta stricta. Nici macar nu aducem in discutie dieta cu supa de varza care a pus atata presiune pe sistemul gastrintestinal al milioane de femei. De fiecare data cand reduci drastic aportul caloric, te supui riscului de probleme cu stomacul si intestinele. Corpul nostru se asteapta sa primeasca mancare la anumite ore, asa ca, daca sari peste mese, iti superi sistemul digestiv. Ajungi usor la constipatie, caci uiti sa mananci fibre si sa bei apa pentru a mentine lucrurile in miscare. 
Te stresezi
Femeile pot da vina pe nivelurile din ce in ce mai mari de stres pentru indigestie si probleme cu stomacul. Stresul contribuie la balonare in moduri diferite. In primul rand, cand suntem coplesite de ceva, ne roadem unghiile, mestecam guma sau fumama, toate obiceiurile ducand la inghitirea de aer si, deci, la balonarea. Apoi, stresul predispune intestinul la iritare. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.77 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre balonare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stresul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare sanatoasa

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0