Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 obiceiuri nesanatoase pentru sanatate si silueta

de Alina Ilie la 2017-05-24
4 obiceiuri nesanatoase pentru sanatate si silueta
Stim cu totii cat de important este sa eliminam, pe cat posibil, obiceiurile nesanatoase cum ar fi consumul de alimente nesantoase, fumatul, consumul de alcool , insa adesea se intampla sa incalcam aceste reguli. Regimul alimentar este cel care dicteaza traseul organismului tau: de la aspectul pielii si pana la functionarea creierului. Alimentatia sanatoasa este esentiala pentru un organism tonifiat, sanatos, plin de energie.


Asadar, alimentatia determina cat de repede isi fac aparitia semnele imbatranirii, de aceea, daca vrei sa ai o piele sanatoasa si frumoasa si sa nu iti pui in pericol silueta, renunta la aceste obiceiuri:

Mancatul la fast-food

Grasimile continute de alimentele fast-food produc inflamatii in organism, grabesc imbatranirea tenului si provoaca o stare de somnolenta. Mai mult, vei simti nevoia sa consumi din ce in ce mai multe alimente de acest tip pentru ca nu vei simti senzatia de satietate.

De la piele, pana la structura osoasa si musculara, toate acestea pot fi imbunatatite printr-un regim alimentar corespunzator.

Pe termen lung principalele consecinte sunt aparitia diabetului si a bolilor cardiovasculare. Pentru evitarea acestor probleme, incearca sa te hidratezi sai sa incluzi in dieta ta cat mai multe fructe si legume bio.

Consumul in exces de dulciuri

Un alt obicei cu efecte nocive asupra sanatatii si imbatranirii este consumul de dulciuri. Uneori consumam zahar fara sa stim (aceasta se ascunde in mancarea procesata si alte alimente din comert) iar acesta nu face decat sa suprasolicite organismul si sa il imbatraneasca prematur.

Consumate zilnic, nu numai ca incetinesc digestia, dar diminueaza capacitatea de regenerare a celulelor iar efectele se vad prin imbatranirea prematura: apar ridurile si pungile sub ochi si se pierde elasticitatea pielii.

Mancatul pe fuga

Mancatul in masina, pe drum sau in orice alte conditii de stres dauneaza grav digestiei. Stresul afecteaza capacitatea stomacului de a absorbi substantele nutritive. Mai mult, ai mari sanse sa mananci in mod inconstient, fara sa oservi ca ai depasit o limita. Astfel, nutritionistii recomanda sa mananci doar atunci cand iti este foame si nu pe fond de stres, depresie, anxietate.

Grasimile trans continute de produsele de patiserie, chipsurile, margarina, cartofii prajiti, sosurile din comert si cerealele cu arome sunt pe lista alimentelor care te imbatranesc.

Sari peste micul dejun

"Absenta micului dejun are consecinte grave asupra sanatatii. Acest lucru din cauza scaderii nivelului glicemiei in prima parte a zilei. Cand se intampla acest lucru, majoritatea oamenilor infuleca rapid alimente nesanatoase cu continut crescut de grasimi si de zahar, cum ar fi produse de patiserie, gogosi sau ciocolata. Populatia trebuie sa inteleaga ca prin consumarea unui mic dejun sanatos in fiecare dimineata are posiblitatea sa tina deoparte bolile cronice netransmisibile care fac ravagii de la an la an", a explicat pentru Agerpres prof. univ. dr. Nicolae Hancu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre silueta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri nesanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie nesanatoasa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0