Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi prin care ne pregatim organismul pentru toamna

de Sunt Fericita la 2017-09-05
4 sfaturi prin care ne pregatim organismul pentru toamna
Vara isi ia ramas bun de la noi, iar corpul nostru trebuie deja sa se pregateasca pentru o tranzitie mai usoara catre sezonul rece, pentru a nu risca raceli sau alte boli specifice toamnei.


In opinia profesorului de yoga Dana Tupa, curatarea corpului, prin eliminarea toxinelor, este o metoda vitala pentru a ne pastra sistemul imunitar sanatos, insa la fel de important este sa ne pregatim si emotional pentru tranzitia la sezonul rece. Este de notorietate faptul ca, in timpul sezonului ploios, creste considerabil rata depresiilor, iar toate aceste probleme pot fi preintampinate daca adoptam o strategie, formata din patru pasi foarte simpli:

Vitaminizeaza-te!

“Dupa o vara calduroasa, as spune chiar sufocanta, in care am simtit iesind apa prin toti porii pentru a ne echilibra si a putea mentine un optim al pielii, fiecare celula tanjeste dupa apa si hrana, pe care o regasim cu usurinta in mod natural si perfect asimilabil din fructe si legume. Sarurile pierdute prin transpiratia abundenta a verii, posibil sa ne fi dat reactii la care nici macar nu ne-am putea gandi: crampe musculare, palpitatii, o digestie dificila, cariile dentare sau deficitara functionare a glandei tiroide, fiind doar cateva din rezultatele absentei unor minerale in organismul nostru. Si pentru ca toamna este bogata in fructe si legume, de ce nu am incerca o dieta detoxifianta, dar in acelasi timp, regenetanta, bazata pe sucuri obtinute din presarea la rece a legumelor si fructelor?”, explica profesorul international de yoga Dana Tupa.

Incarca-te cu soare!

“Zile cu soare putin si corpul acoperit de haine, timpul indelungat petrecut in incaperi, absenta vitaminei D3, sunt lucruri care ne asteapta pentru urmatoarele luni. Chiar si pentru cei mai putin norocosi cu sanatatea si care nu suporta soarele puternic, este momentul propice de a petrece timp liber in parc, sub razele blande ale soarelui de toamna, sau de ce nu, chiar la mare!?”, declara profesorul de yoga Dana Tupa.
   
Miscare, miscare si iar miscare!

“Pe principiul respire si oxigeneaza-te, corpul nostru se pregateste lejer pentru perioada grea a iernii, cu doua sarbatori in care vrem, nu vrem, petrecem timp excesiv in jurul mesei. De cate ori nu ne propunem diete dupa sarbatori sau pana la concediu? Poate faci parte din categoria celor care nu iubesc efortul fizic excesiv, sau pur si simplu, nu iti permite sanatatea. De ce nu am incerca o miscare usoara si lejera in cadrul unor sesiuni de yoga, care iti faciliteaza regenerare, tonifiere musculara usoara, energizare, flexibilitate si eliminarea stresului? Orice miscare este buna, mai ales daca nu este excesiva pentru resursele personale, iar anumite forme de yoga sunt chiar foarte lejere si cu efecte reale”, este de parere profesorul Dana Tupa.

Dieta alcalina pentru 7 zile, ca sa nu racim in tot sezonul rece.

Specialistii recomanda ca, in sezonul de tranzitie, sa adaugam in meniul nostru zilnic alimente de natura alcalina, pentru a ne imbunatati sistemul imunitar.

“Ideal ar fi ca dieta alcalina sa o adoptam ca stil de viata pentru macar o saptamana pe luna, cu atat mai mult cu cat beneficiile ei sunt incomensurabile, sau cel putin, sa crestem pana la 75% hrana de natura alcalina in meniul nostru obisnuit. Dieta alcalina aduce mai multa energie, fenomen cunoscut chiar si de catre copii in cazul bateriilor alcaline ce dureaza mai mult… La fel si corpul uman, al carui pH se echilibreaza, duce la o energizare optima, la eliminarea toxinelor si, treptat, la eliminarea diferitelor afectiuni”, declara Dana Tupa. In opinia specialistului, o dieta alcalina exclude in principal, hrana care are in continut: zahar – natural sau nu (inclusiv fructoza), glutenul si fainoasele in general, carnea, lactatele, alcoolul, cafeaua – sau, cu alte cuvinte, cam 90% din ceea ce consuma un om obisnuit.

“Recomandat ar fi sa mancam tot ceea ce este verde: salate, germeni ai diferitelor plante, seminte, legume fierte sau crude, sucuri de legume, pudra de orz, ovaz si grau verde, alfalfa, spirulina, chlorella, lamai si grapefruit-ul care nu este dulce”, conchide Dana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifierea organismului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0