Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 alimente care ne protejeaza de arsurile solare

de Alina Ilie la 2015-07-30
5 alimente care ne protejeaza de arsurile solare
Dupa o zi petrecuta la plaja exista riscul sa te intorci acasa cu pielea rosie. Expunerea prelungita la radiatiile ultraviolete poate cauza arsuri solare.


O persoana cu pielea foarte alba se poate alege cu arsuri dupa doar 15 minute de expunere la soare, in timp ce o persoana cu pielea masline poate tolera expunerea la soare pentru cateva ore. Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa folosim crema de protectie solara.

Alimentele prezentate mai jos combat radicalili liberi din organism, reduc inflamatia si te protejeaza de arsurile solare, care pot duce la aparitia cancerului de piele.
 
1. Migdale
 

Migdalele sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care protejeaza pielea de razele ultraviolete. Mai au in compozitie fibre si acizi grasi omega 3 si omega 6. Uleiul de migdale si laptele de migdale mentin pielea catifelata.
 
2. Ceai verde
 
Ceaiul verde contine polifenoli, antioxidanti care reduc inflamatiile, previne usturimea cauza de arsurile solare. In urma unui studiu efectuat la Universitatea din Maryland, cercetatorii au descoperit un polifenol numit epigallocatechin (EGCG) care previne dezvoltarea si cresterea tumorilor canceroase.

3. Somon
 
Somonul, ca si migdale, este bogat in acizi grasi omega 3, ce asigura o piele frumoasa si sanatoasa. Acesti acizi grasi mentin pielea hidratata si o protejeaza de radiatiile nocive. Alte surse de omega 3 sunt avocado, nucile, semintele de in.

4. Rosii
 

Rosiile au in compozitia lor licopen, un antioxidant care reduce inflamatiile cauzate de razele UV, prin neutralizarea moleculelor produse din expunerea prelungita la soare.

5.  Morcovi
 

Este bine sa consumi morcovi pentru ca au o cantitate importanta de betacaroten, un antioxidant puternic ce ajuta la mentinerea sanatatii pielii si previne multe boli. De asemenea, betacarotenul actioneaza impotriva radicalilor liberi care accelereaza imbatranirea pielii.

Sursa: medicaldaily.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.06 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plaja

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arsuri solare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crema de protectie solara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ultraviolete

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0