Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 alimente sanatoase pe care sa le consumi mai des

de Camelia Diaconu la 2018-09-06
5 alimente sanatoase pe care sa le consumi mai des
Chiar daca nu auzim foarte des de ele, sunt multe alimente sanatoase pe care ar trebui sa le includem in meniul zilnic. Au in compozitie ingrediente speciale, un gust si o aroma aparte si mai ales, o multime de beneficii pentru sanatate. Au un pret mai ridicat fata de alimentele obisnuite, insa merita sa fie incluse in dieta noastra, cel putin ocazional. Iata care sunt 5 dintre alimentele pe care ar trebui sa le mancam mai des.


5 alimente sanatoase pe care sa le incluzi in dieta

 
De mancare ar trebui sa te bucuri in orice forma a ei. Este ideal sa experimentezi cat mai multe gusturi si traditii culinare, pentru a diversifica si a te bucura de mancare in toate formele sale, Preparatele culinare care au in compozitie ingrediente speciale precum taietei de hrisca sunt cu totul speciale din punct de vedere al gustului, aroma fiind mult mai puternic resimtita. Iata ce alimente din categoria de lux ar trebui sa introduci in alimentatia ta!
 
Taietei de hrisca. Sunt un ingredient cu specific japonez, insa de mare ajutor si in bucataria romaneasca, fiind folositi atat in salate, cat si in supe. Taieteii de soba, asa cum mai sunt denumiti, sunt diferiti la gust si forma fata de taieteii nostri de grau, aroma lor seamana foarte mult cu cea a nucilor. Au un continut bogat de fibre si proteine, dar si un indice glicemic scazut. Taieteii de hrisca pot fi fierti si serviti impreuna cu un sos de soia si tofu. De asemenea, pot fi adaugati in supa de ghimbir sau intr-o salata din piept de pui cu seminte. Pentru a elimina excesul de amidon de pe taietei este recomandat sa ii clatesti in apa rece.
 
Masline Kalamata. Au o culoare violet inchis si sunt ideale pentru consum. Au un continut bogat de antioxidanti si grasimi sanatoase, dar si de calciu, Vitamina A si fibre. Se folosesc atat in salate, cat si in pizza sau alte preparate in care preferi sa adaugi masline. Masline Kalamata pot aromatiza preparatul foarte usor, diferenta dintre acest tip de masline si maslinele normale negre fiind una majora.
 
Ardei rosii copti. Pusi si pastrati pentru mai mult timp in otet de vin alb, ardeii rosii pot schimba in totalitate gustul unei salate. Pentru ca intotdeauna este recomandat sa diversifici gustul, incearca ardeii copti rosii. Nu au un exces de calorii si pot fi folositi si drept garnitura pentru o friptura aromata de vita sau curcan.
 
Ulei de cocos. Cunoscut datorita beneficiilor multiple pentru sanatatea pielii si a parului, uleiul de cocos este recomandat si in bucatarie deoarece nu modifica gustul celorlalte ingrediente, ba chiar are o aroma subtila placuta. Uleiul de cocos este ideal pentru prepararea prajiturilor, dar si pentru aluaturile pe care le vrei mai sarate.
 
Trufe. Aroma trufelor te va face sa apreciezi si mai mult portia de mancare pe care tocmai ai cosumat-o. Sunt delicioase, insa trebuie sa fii atent la modul de preparare deoarece trebuie sa ii evidentiezi in primul rand aroma. Cand prepari trufe trebuie sa respecti gramajul si portia pentru o persoana sau mai multe, altfel mancarea poate fi mult prea aromata.  In general, 8-10 grame de trufe sunt recomandate pentru o portie de o persoana. Trufele pot fi pregatite impreuna cu ou smantana, unt sau sos Bechamel. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0