Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 beneficii surprinzatoare ale uleiului esential de arbore de ceai

de Rebeca Roman la 2016-07-14
5 beneficii surprinzatoare ale uleiului esential de arbore de ceai
Uleiul esential de arbore de ceai, cunoscut drept ulei de tea tree, are benficii atat de variate incat nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa.


Ai racit? Copiii s-au intors cu zgarieturi si vanatai de la joaca? Te ingrijoreaza insectele care dau tarcoale caselor? Ei bine, exista o solutie naturala, simpla si eficienta, pentru toate acestea. Uleiul esential de arbore de ceai poate fi ingredientul principal al preparatelor naturiste pentru vindecare, ingrjire sau igiena.

Uleiul esential de arbore de ceai se obtine prin distilare, din frunzele plantei australiene Malaleuca alternifolia. Aborigenii foloseau, din cele mai vechi timpuri, frunzele arborelui de ceai pentru a trata racelile si bolile infectioase, pentru a vindeca ranile si pentru a calma durerile de gat. Studiile contemporane confirma proprietatile antiseptice, antibacteriene, antifungice, antivirale si anti-inflamatoare ale arborelui de ceai.

Iti propunem, in continuare, 9 retete naturiste in care uleiul esential de arbore de ceai este vedeta. Incearca-le si tu!

1. Solutie anti-tantari

Mixeaza 250 ml de apa cu 2 linguri de ulei esential de tea tree si cateva picaturi de ulei esential de cuisoare. Aceast solutie functioneaza atat ca spray de corp cat si ca spray de camera.

2. Solutie naturala de curatat

Mixati 250 ml de apa cu 2 linguri si jumatate de ulei esential de arbore de ceai si 2 linguri de ulei esential de lamaie. Aceasta solutie de curatat elimina microbii, virusii, mucegaiul, confera stralucire si un parfum placut.

3. Vindecarea ranilor minore

Aplicati ulei esential de arbore de ceai, diluat in putin apa, pe micile rani, zgarieturi, vanatai. Dezinfecteaza eficient si repara tesutul cutanat.

4. Baia perfecta pentru frumusete si sanatate

Adaugati cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in apa din cada. Acesta calmeaza durerile musculare, previne acneea si vindeca iritatiile.

5. Vindecarea durerilor de gat si congestiilor nazale

Invingeti raceala chiar din prima zi, cu ajutorul inhalatiilor: adaugati cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai la 500 ml de apa fierbinte si inhalati vaporii. Desfunda nasul si calmeaza durerile de gat.

Precautii la utilizarea uleiului esential de arbore de ceai:

- evitati contactul cu ochii
- nu consumati in forma nediliuata
- nu folositi pe durata sarcinii
- testati pe o portiune mica, inainte de aplicare pe piele


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0