Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli pe care le facem vara

de Alina Negrutiu la 2014-05-23
5 greseli pe care le facem vara
Vara asta va fi vara visurilor tale! Daca nu ma crezi, inseamna ca esti inca tributara unor greseli des intalnite pe care le faci in fiecare an si care te impiedica sa te bucuri la maximum de frumusetea acestui anotimp. Incepem cu enumerarea catorva reguli elementare: nu pleca de acasa fara apa, ia-ti ochelarii de soare cu tine, nu te imbraca in negru (vei resimti caldura de doua ori mai mult ca in realitate), nu te machia excesiv (sa nu te trezesti cu el curgandu-ti pe fata) si nu uita sa mananci.


Acum iata si cele cinci lucruri pe care, daca le faci, vei regreta amarnic:
1. Venerezi soarele.
Soarele nu este cu adevarat prietenul nostru. Din nefericire, multi dintre noi isi petrec verile cu trupul foarte expus dupa ce, in prealabil, se dau doar cu ulei de bebelusi. Dorinta lor este sa se prajeasca bine, ca apoi sa se decojeasca si sa ramana cu un bronz frumos. Daca faci asta de mai multe ori, risti sa faci arsuri solare sau, mai rau, cancer de piele.
Majoritatea ridurilor pe care le avem pe chip si a petelor de batranete pot fi puse pe seama expunerii la soare. O femeie de 40 de ani care isi protejeaza mereu pielea cu factor de protectie poate sa arate linistit ca una de 30. in timp, razele ultraviolete ataca fibrele din piele cunoscute sub numele de elastina. Ceea ce duce la aspectul lasat al pielii, la pierderea abilitatii acesteia de a-si reveni la forma initiala. Efectul razelor de soare nu se vede la tinerete, dar, cu siguranta, va fi vizibil mai tarziu in viata.
2. Aventura de vacanta care s-a terminat inainte de a fi gata pentru ea.
Aventurile de vara sunt, prin definitie, de scurta durata. Te intalnesti cu cineva intr-un loc exotic, frumos, in vreme ce mintea ti-e relaxata si ti-ai lasat garda protectoare jos. Fie ca este vorba de dragostea vietii care dureaza o saptamana sau se termina la rasaritul soarelui, uneori, unul dintre parteneri si-ar dori ca fantezia sa continue.
Ar trebui, probabil, sa existe o regula care spune ca ce incepe pe o insula greceasca se poate termina pe aceeasi insula greceasca, numai dupa ce unul dintre parteneri a parasit zona. Fa poze, bucura-te de moment si, daca ai impresia ca vrei regreta, chiar si foarte putin, nu te mai plimba pe plaja seara.
3. Dieta „trebuie sa port costum de baie”.
Dorinta de a purta costum de baie sau haine mai putin lalai vine odata cu vara. Haide sa facem acum un pact prin care sa promitem ca ne acceptam greutatea, venele varicoase, imperfectiunile mici sau mari, ca sa putem iesi afara la joaca. Sa scapam, odata pentru totdeauna, de ura de sine, de autodezgust si sa acceptam ca este suficient ce si cum suntem.
Cei care vor sa fie in forma nu au nevoie de calendar. Singura motivatie de care au nevoie este dorinta de a trai mai sanatos si mai mult.
4. Nu incetinesti ritmul pe timpul verii.
Se presupune ca vara este sezonul in care ne rupem de munca si ne reincarcam bateriile. Nu stiu cum se face, dar ne luam in bagaj si responsabilitatile. Sefii trebuie sa ne lase in pace o saptamana. Nimeni nu este atat de important incat sa trebuiasca sa fie gasit 24 din 24.
5. Nu te relaxezi suficient in vacanta.
Desi este grozav sa vezi toate muzeele dintr-un oras, o vacanta nu este o cursa contracronometru. Nu mai considera somnul la pranz o slabiciune. Opreste-te si miroase trandafirii. Parisul inseamna mai mult decat coada la intrare in Luvru.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vara

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0