Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 legume albe pe care trebuie sa le mananci mai des

de Alina Negrutiu la 2014-04-23
5 legume albe pe care trebuie sa le mananci mai des
Toata lumea stie ca, odata ce vine primavara, putem spune bun venit in garderoba hainelor albe. Si politistii modei sunt de acord ca, anul acesta, nu facem nicio greseala daca ne imbracam imediat in blugii aia albi dupa care am tanjit atata. Exista insa si alte modalitati prin care putem beneficia de alb pe tot parcursul anului: mananca-l!


Ni se spune adesea sa mancam curcubeul si ca este cu atat mai bine cu cat avem mai multe culori in farfurie. Totusi, culoarea este doar un indicator al continutului nutritional. Iar alimentele albe sunt la fel de valoroase. De fapt, unele legume albe contribuie cu cantitati substantiale de nutrienti care ne lipsesc adesea, cum ar fi magneziul, fibrele si potasiul.
Iata cum sa te folosesti de alb intr-o masura in care li se potriveste tuturor:
Conopida
Aceasta leguma este in trend anul acesta. Alaturi de alti membri ai familiei cruciferelor (broccoli, varza, verzisoare de Bruxelles), conopida contine compusi cu sulf care au proprietatea de a lupta cu cancerul, de a intari tesutul osos si de a mentine sanatatea vaselor de sange.
Ciupercile
Pregateste-te de o lista lunga: ciupercile au putine calorii, nu au grasimi, colesterol sau gluten, aproape deloc sodiu si, totusi, contin mult seleniu, potasiu, riboflavina, niacina si vitamina D. Ciupercile sunt si foarte satioase, asa ca te pot ajuta sa-ti controlezi greutatea fara a face compromisuri la capitolul gust. Sunt o sursa bogata de umami, al cincilea gust de baza dupa dulce, sarat, amar si acru. Aduc la viata chiar si o reteta simpla.
Usturoiul
Pe langa faptul ca are un gust foarte bun, usturoiul ajuta la cresterea parului, ajuta la eliminarea acneei si tine gripa si racelile la distanta. Proprietatile sale antioxidante pot ajuta la intarirea sistemului imunitar. Pentru a profita la maximum de substanta chimica activa din usturoi, alicina, taie cateii si expune-i la aer doar putin timp.
Ceapa
Substanta antiinflamatoare din ceapa, chercetina, ajuta la diminuarea durerilor artritice, avand si proprietati benefice care au fost asociate cu un risc scazut de cancer, boli de inima, diabet si un sistem imunitar mai puternic.
Cartofii
Aproape cu totii tindem sa neglijam recomandarea aportului zilnic de potasiu sau de fibre. Iar cartoful alb ofera mai multe fibre si mai mult potasiu decat legumele si fructele pe care le consumam in mod obisnuit. Un cartof mediu cu coaja are cam 163 de calorii, 941 miligrame de potasiu si 3,6 grame de fibre. O banana, tot alba, ofera 422 miligrame de potasiu si 3,1 grame de fibre. Cartofii ne furnizeaza si vitamina C, vitamina B6 si magneziu, pe langa mici cantitati de proteine de inalta calitate.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre potasiu

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0