Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

5 legume albe pe care trebuie sa le mananci mai des

5 legume albe pe care trebuie sa le mananci mai des
de la 2014-04-23
5 legume albe pe care trebuie sa le mananci mai des

Toata lumea stie ca, odata ce vine primavara, putem spune bun venit in garderoba hainelor albe. Si politistii modei sunt de acord ca, anul acesta, nu facem nicio greseala daca ne imbracam imediat in blugii aia albi dupa care am tanjit atata. Exista insa si alte modalitati prin care putem beneficia de alb pe tot parcursul anului: mananca-l!


Ni se spune adesea sa mancam curcubeul si ca este cu atat mai bine cu cat avem mai multe culori in farfurie. Totusi, culoarea este doar un indicator al continutului nutritional. Iar alimentele albe sunt la fel de valoroase. De fapt, unele legume albe contribuie cu cantitati substantiale de nutrienti care ne lipsesc adesea, cum ar fi magneziul, fibrele si potasiul.
Iata cum sa te folosesti de alb intr-o masura in care li se potriveste tuturor:
Conopida
Aceasta leguma este in trend anul acesta. Alaturi de alti membri ai familiei cruciferelor (broccoli, varza, verzisoare de Bruxelles), conopida contine compusi cu sulf care au proprietatea de a lupta cu cancerul, de a intari tesutul osos si de a mentine sanatatea vaselor de sange.
Ciupercile
Pregateste-te de o lista lunga: ciupercile au putine calorii, nu au grasimi, colesterol sau gluten, aproape deloc sodiu si, totusi, contin mult seleniu, potasiu, riboflavina, niacina si vitamina D. Ciupercile sunt si foarte satioase, asa ca te pot ajuta sa-ti controlezi greutatea fara a face compromisuri la capitolul gust. Sunt o sursa bogata de umami, al cincilea gust de baza dupa dulce, sarat, amar si acru. Aduc la viata chiar si o reteta simpla.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h
Usturoiul
Pe langa faptul ca are un gust foarte bun, usturoiul ajuta la cresterea parului, ajuta la eliminarea acneei si tine gripa si racelile la distanta. Proprietatile sale antioxidante pot ajuta la intarirea sistemului imunitar. Pentru a profita la maximum de substanta chimica activa din usturoi, alicina, taie cateii si expune-i la aer doar putin timp.
Ceapa
Substanta antiinflamatoare din ceapa, chercetina, ajuta la diminuarea durerilor artritice, avand si proprietati benefice care au fost asociate cu un risc scazut de cancer, boli de inima, diabet si un sistem imunitar mai puternic.
Cartofii
Aproape cu totii tindem sa neglijam recomandarea aportului zilnic de potasiu sau de fibre. Iar cartoful alb ofera mai multe fibre si mai mult potasiu decat legumele si fructele pe care le consumam in mod obisnuit. Un cartof mediu cu coaja are cam 163 de calorii, 941 miligrame de potasiu si 3,6 grame de fibre. O banana, tot alba, ofera 422 miligrame de potasiu si 3,1 grame de fibre. Cartofii ne furnizeaza si vitamina C, vitamina B6 si magneziu, pe langa mici cantitati de proteine de inalta calitate.
 
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre potasiu

Spune-ne opinia ta despre "5 legume albe pe care trebuie sa le mananci mai des"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 + 7 =

Cele mai citite articole

Comediile reprezinta intotdeauna o alegere excelenta, mai ales daca vrei sa razi si sa te bucuri de ...
Multi actori de la Hollywood au refuzat roluri care au ramas in istorie, regretand apoi ca nu le-au ...
Calciul ofera numeroase beneficii pentru sanatate, printre care - mentinerea sanatatii osoase si ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0