Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

5 legume de care sa nu uiti cand mergi la piata!

5 legume de care sa nu uiti cand mergi la piata!
de la 2014-06-24
5 legume de care sa nu uiti cand mergi la piata!

Sunt numeroase legume pe care medicii si nutritionistii ni le recomanda spre consum zilnic sau saptamanal. Stim ca avem nevoie de brocoli, de fasole verde, de morcovi si cartofi noi. Lista continua in mod ametitor, pentru ca legumele nu au contraindicatii, ci liste nesfarsite de beneficii pentru intreg organismul.


Iata 5 legume de care sa nu mai uiti cand mergi la piata:

1. Ceapa scade colesterolul, va fereste de cancer, obezitate, depresie si nu numai.
Nici cu diabetul nu aveti probleme majore daca aveti ceapa in dieta zilnica. Alicina se regaseste in cea[a, substanta recunoscuta pentru protectia impotriva cancerului. Mai mult, alicina ajuta si la prevenirea bolilor de inima si nu numai.

2. Usturoiul ajuta la tratarea aterosclerozei, colesterolului si reduce tensiunea arteriala. Mai mult, usturoiul ajuta la prevenirea mai multor forme de cancer si chiar a unor boli cu transmitere sexuala, trichomonas, candida si nu numai. De ce? Simplu! usturoiul contine o serie larga de substante care actioneaza ca agenti antibacterieni, antiseptici, anti virali si anti micotici!

3. Ciupercile sunt si ele super-alimente verificate, testate si confirmate. Le consumam si in stare cruda, in salate, dar si trase la tigaie, intr-un gram de ulei si in suc propriu.

Cele mai mari beneficii ale ciupercilor: previn aparitia bolilor de inima, a mai multor forme de cancer, a unor boli cardiovasculare. Mai mult, ciupercle scad colesterolul din sange si ajuta persoanele care doresc sa elimine carnea din alimentatie. Ciupercile induc o stare profunda de satietate si asigura organismului o serie vasta de nutrienti, minerale si vitamine necesare pentru o buna dezvoltare.

4. Vinetele sunt si ele legume pe care le adoram cu adevarat. In coaja se ascunde o substanta care face parte din familia antocianinelor, cu efect impotriva cancerului, bolilor neurologice si bolilor inflamatorii. Vinetele se pot consuma cu coaja atunci cand le incorporam in tocane, ghivece de legume si chiar ciorbe!

5. Ardeiul gras. Dintre toti nutrientii, cel mai des ne amintim de capsaicina, o substanta care are proprietati antibacteriene, anticancerigene si nu numai. Ardeiul gras este recomandat sa fie consumat in stare proaspata, in salate si sucuri pe care trebuie sa le consumam cat mai repede de la preparare.

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "5 legume de care sa nu uiti cand mergi la piata!"



9 - 8 =

Cele mai citite articole

Bacteriile si virusurile responsabile de racelile de sezon reprezinta principalele cauze ale ...
Exista numeroase studii care atesta faptul ca o mare parte din bolile cronice (bolile de inima, ...
Lipsa activitatii fizice, administrarea de antibiotice, stresul, anxietatea si consumul in exces de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
De 2 zile am inceput si eu sa beau ... abia astept sa vad daca da rezultate si la mine, va tin la ...
Pare un ceai bun dar nu stim cum sal pregatim sau sal cumparam. Unde se gaseste ?sau prepararea sa ...
Este parfumata;, frumoasa, alintata!exact cum suntem noi femeile

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton