Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care doar timizii le inteleg

de Alina Negrutiu la 2014-06-12
5 lucruri pe care doar timizii le inteleg
Daca esti genul tacut, esti foarte familizarizat cu presiunea de a trebui sa te faci remarcat intr-un grup. Poate ca ai fost considerat un papa-lapte sau, din contra, increzut, numai ca tu stii adevarul adevarat: esti un pic timid. Si de ce nu ar fi asta in regula?


Timizii abordeaza viata cu un tipar de gandire diferit, iar aceasta caracteristica a personalitatii nu este in totalitate negativa, ci are si partile sale bune.
Desi timiditatea are propriile avantaje, eticheta pare, in continuare, ca poarta o conotatie negativa in societatea noastra si, din cauza asta, exista mici neplaceri si nuante cu care persoanele rezervate trebuie sa se confrunte in mod regulat. Mai jos va prezentam trei lucruri despre care timizii stiu ca sunt adevarate.
1. Te simti aiurea intr-o camera plina de straini.
Sa fim cat se poate de sinceri: cand esti timid, o multime coplesitoare de oameni cu care nu trebuie sa socializezi este ultimul loc unde ti-ai dori sa fii. Pentru a depasi insa aceasta ezitare, relationeaza cu cineva si concentreaza-te pe ce vrei de la situatia respectiva. Gandeste-te la atleti: ei se concentreaza pe ceea ce vor sa faca. Nu-ti uita punctele tari si concentreaza-te pe obiective.
2. Stii sa asculti. Iti e in vene.
Cand esti tacut, observi. De aceea esti un bun ascultator si, prin urmare, un prieten, coleg si partener de viata mai bun. Daca esti timid nu inseamna ca nu esti conectat situatiilor sociale. Firea ta poate deveni sura puterii, caci tu esti observatorul din camera.
3. Gandesti intotdeauna inainte sa vorbesti.
Timizii nu sunt intotdeauna tacuti, numai ca isi rezerva timp sa-si rumege gandurile.  Timizii recunoc imediat ceea ce gandesc (chiar daca este autodistructiv) si se opresc sa reflecteze asupra ideii. Acest obicei poate fi si bun, si rau, dar, daca se abordeaza situatia cu grija, gandurile pot fi transformate in ceva constructiv. 
4. Este enervant sa fii numit introvertit. Desi aceste doua caracteristici sunt adesea folosite ca sinonime, timizii nu sunt intotdeauna introvertiti si cei care nu intra in ambele categorii cunosc frustrarea acestei clasificari. Exista si extrovertiti timizi sau cei care se descurca bine la capitolul socializare, dar au ganduri legate de propria fiinta si sentimente pe care le traiesc numai intern, prin reflectare. 
5. Stii ca poti fi un mare lider, dar si ca trebuie sa muncesti mai mult sa demonstrezi asta.
Persoanele tacute trebuie adesea sa faca eforturi duble pentru a iesi in evidenta, mai ales la locul de munca. Dar au si tendinta de a fi lideri exceptionali, caci le insulfa putere subordonatilor. De fapt, unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei sunt considerati timizi. Abraham Lincoln sau Audrey Hepburn, de exemplu, aveau personalitati mai rezervate. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timizi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre timiditate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre personalitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre audrey hepburn

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0