Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode prin care sa iti imbunatatesti imunitatea

de Sunt Fericita la 2020-03-12
5 metode prin care sa iti imbunatatesti imunitatea
Imunitatea scazuta este una dintre cele mai comune afectiuni la nivelul corpului. Daca te simti tot timpul obosit si slabit, cel mai probabil suferi de o imunitate deficitara, asa ca, iata care sunt recomandarile noastre pentru a te mentine mereu sanatos.


Cum sa iti imbunatatesti sistemul imunitar
 

Imunitatea scazuta se instaleaza indiferent de varsta sau de sezon si, de regula, principalele cauzele sunt o alimentatie nepotrivita, stresul si insomniile. 
 
Imbunatateste-ti alimentatia. Un stil de viata sanatos trebuie sa includa o dieta echilibrata, bazata pe vitamine, fibre si proteine. Trebuie sa ii oferi organismului zilnic alimente precum fructe, legume, cereale integrale si bineinteles hidratare prin apa. De evitat sunt produsele hipercalorice, dar si grasimile saturate si produsele de origine animala. De asemenea, iti poti stimula organismul sa isi creasca imunitatea cu ajutorul alimentelor precum: ghimbir, scortisoara, usturoi sau ardei iute. Acestea pot proteja organismul si de diferite infectii si au capacitatea de a combate mai multe boli, precum dezvoltarea bacteriilor si a ciupercilor, dar si raceala sau gripa.
 
Elimina stresul. Chiar daca situatiile zilnice cu care intram in contact ne supun stresului, incearca sa te relaxezi si sa te incarci cu energie pozitiva cat mai mult. Stresul a devenit una dintre bolile secolului, un inamic al sanatatii, care poate provoca aparitia bolilor grave la stomac, colon si iti poate afecta starea psiho-emotionala.
 
Fa miscare. Cu siguranta te-ai saturat sa auzi ca este foarte important sa faci cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi. Ei bine, sportul chiar este o solutie pentru a-ti creste imunitatea deoarece imbunatateste sistemul cardiovascular si reduce stresul. Nu inseamna ca esti obligat sa mergi la sala de sport sau sa alergi in fiecare zi, insa incearca sa iti faci un program zilnic de mers pe jos, cel putin 30 de minute.
 
Detoxifiaza-ti corpul. Curele de detoxifiere te vor ajuta sa elimini toxinele din organism si sa iti imbunatatesti starea de sanatate. Curele presupun o alimentatie bogata in fibre, consumate in stare proaspata. Pentru rezultate garantate, poti incerca si ceaiuri cu efect depurativ sau poti face sauna. 
 
Odihneste-te suficient. Corpul are nevoie de 7-8 ore de somn in fiecare noapte, dar este foarte important si ora la care mergi la culcare. Vei observa ca, daca incepi sa mergi la somn mai devreme in fiecare seara, respectiv la ora 10-11 seara, dimineata te vei trezi mai odihnit si plin de energie.
 
Nu uita nici de vitaminele de care corpul are nevoie pentru a-si pastra o imunitate favorabila. Vitamina C este cea mai eficienta, actioneaza direct ca un antioxidant pentru a sustine sistemul imunitar si apara organismul de radicalii liberi. 
Vitamina E stimuleaza producerea de celule naturale si distruge celulele canceroase. Vitamina A, datorita continutului de betacaroten, stimuleaza activitatea globulelor albe si creste rezistenta la infectii.  Betacarotenul poate reduce si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, accidentele vasculare cerebrale, dar si atacurile de cord. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.42 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0