Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 metode prin care sa scapi de stres

5 metode prin care sa scapi de stres
Conform studiilor efectuate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, aproape 50% dintre bolile grave au la baza stresul sau depresia. Printre ele amintim boli ale aparatului digestiv, boli cardiovasculare, boli de piele, cancer, boli alergice. Daca esti agitata si adormi greu din cauza stresului, iti poti indrepta atentia catre metodele de mai jos.


Nu avem cum sa evitam stresul sau situatiile stresante, trebuie sa recunoastem acest lucru. Asta din cauza ca traim intr-o lume foarte agitata, plina de provocari si momente tensionate.
Poate avem probleme in familie, poate avem prea multe responsabilitati la munca, poate situatia din jurul nostru se degradeaza fara ca noi sa putem face ceva. In oricare dintre cazuri, stresul se acumuleaza si se intensifica pe masura ce timpul trece si nu reusim sa rezolvam cauzele sale. Daca simti ca nu mai ai energie si esti foarte obosita, poti lua in calcul urmatoarele sfaturi:
1. Mesteca guma
Cercetatorii din Australia si Anglia au descoperit ca cei care mesteca guma atunci cand sunt stresati au un nivel mai scazut al cortizolului din saliva, scrie mediafax.ro.
Mestecatul intensifica circulatia sangelui spre creier, ceea ce ne poate face sa ne simtim mai alerti si ne poate distrage, de asemenea, de la factorii stresanti.
2. Bea ceaiuri naturiste
Si ceaiurile sunt o buna alegere cand vrei sa te relaxezi. Folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru diverse afectiuni, plantele medicinale iti pot reincarca bateriile pentru toata saptamana. Te vei simti mult mai bine.
De exemplu, persoanele care beau 2 cani de ceai negru pe zi se pot relaxa mult mai usor deoarece bautura contine antioxidanti.
3. Masaj la tample
Inchide ochii, respira profund si elibereaza-ti mintea de toate gandurile. Masajul la tample, timp de 10 minute, poate diminua nivelul de stres prin calmarea sistemului nervos. Bucura-te de starea de bine care iti inunda corpul, mintea si sufletul.
4. Asculta muzica sau canta melodia preferata
Muzica poate declansa emotii pozitive, imbunatatind starea de spirit. Canta melodia preferata pentru ca astfel vei creste nivelul de oxigen din sange.
5. Fa curatenie in casa
Natura repetitiva a treburilor casnice poate ajuta la eliberarea tensiunii. "Ne pierdem in ritmul de impaturire a hainelor sau de dat cu aspiratorul, ceea ce poate sa intrerupa cursul normal al gandurilor stresante si sa provoace un raspuns de relaxare din partea corpului", spun cercetatorii.
Simplifica-ti viata. Odihneste-te ori de cate ori ai ocazia si fa-ti timp pentru a face lucruri care iti plac.
Cu scopul de a te ajuta sa inveti cum poti depasi momentele dificile si cum trebuie sa autocontrolezi factorii de stres, a fost lansat ghidul “Cine castiga: Tu sau stresul?,” un ghid plin de informatii testate si apreciate de multe persoane.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muzica

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0