Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

5 metode sanatoase de preparare a mancarii

5 metode sanatoase de preparare a mancarii
5 metode sanatoase de preparare a mancarii

Modul in care preparam mancarea are un rol important in mentinerea sanatatii. Pentru a beneficia de proprietatile nutritive ale legumelor, este foarte important sa stim sa le gatim corect.


Fierberea

Este o tehnica sanatoasa de gatit deoarece in acest fel legumele isi pastreaza textura si culoarea. De exemplu, prin fierbere, dovleceii si morcovii isi pastreaza mai bine proprietatile nutritive, iar pentru o aroma deosebita se pot asezona cu diverse condimente.

Prepararea la cuptor

Pentru un gust deosebit, carnea si legumele pregatite la cuptor se asezoneaza cu lamaie, ulei de masline si condimente.
Iata un desert gustos si rapid de realizat - mere coapte cu nuca, scortisoara si miere.

Gatitul la abur

Broccoli, conopida, varza, radacinoasele se recomanda a se gati la abur, nu prin fierbere, deoarece isi pastreaza  mai bine aromele. Este o metoda excelenta de a gati pestele sau carnea de pui. In plus, alimentele gatite cu abur sunt mai usor de digerat.

Gatitul la gratar

Legumele (rosiile, ciupercile, ardeii) pregatite la gratar si condimentate au un gust deosebit. Este o metoda rapida de a gati carnea slaba, cum este pieptul de pui.

Calirea rapida

Cunoscuta sub denumirea "stir frying", este o metoda excelenta de a gati preparate precum carne de pui, legume, orez, taitei. Gatite la wok, isi pastreaza culoarea, gustul si textura si iti mentin nutrientii.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 20 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fierbere

Spune-ne opinia ta despre "5 metode sanatoase de preparare a mancarii"



2 + 2 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0