Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 mituri demontate despre arta si pictura

de Sunt Fericita la 2017-09-12
5 mituri demontate despre arta si pictura
Arta este cea mai profunda si frumoasa forma de exprimare a creativitatii si imaginatiei unui om. Liniile fine, culorile perfect asamblate si totalitatea elementelor care dau glas formelor si dimensiunilor spatiale sunt instrumentele cu care lucreaza un artist zi de zi. Pentru a fi artist, pe langa talentul, indemanarea, viziunea si inclinatia catre arta, trebuie sa ai foarte multa incredere si sa reusesti, cu perseverenta si ambitie, sa exprimi emotii si frumusete.


Din pacate, de multe ori, anumite mituri si lozinci false reusesc sa denatureze forma artei, dar si talentul multor artisti la inceput de drum.

Cele mai importante mituri si adevaruri despre arta
 

Mitul 1: Ai nevoie de talent ca sa fii un artist

Fals. Este lesne de inteles ca nu oricine poate fi artist si nu oricine poate concepe arta la adevaratele forme si dimensiuni. Intr-adevar, sunt persoane care au inclinatie spre arta si se nasc cu talentul sau cu anumite aptitudini, dar nimeni nu spune ca prin stapanirea unor tehnici si reguli de pictura si prin mult exercitiu nu poti da frau liber creativitatii si sa expui adevarate opere de arta. Atat timp cat crezi cu adevarat ca nu ai nicio abilitate artistica, atunci cu siguranta nu ai nicio dorinta sa pictezi. Dorinta, alaturi de persistenta si sistemul de reguli si tehnici de pictura - nu doar talentul - fac din tine un adevarat artist.


Mitul 2: Sa pictezi este usor

Fals. Maiestria cu care tii pensula in mana, stropii colorati care se astern pe hartie si ordinea in care imbini toate elementele si le contopesti in cele mai frumoase povesti fara glas, cu siguranta, nu sunt usoare. Pe langa viziunea artistica, trebuie sa stapanesti foarte bine tehnicile (blenduirea elementelor, teoria culorilor etc.), astfel incat sa iti fie usor sa pictezi la un nivel superior. Ingredientul secret care sa te ajute sa pictezi usor este experienta si materialele de pictura de calitate.


Mitul 3: Pictura trebuie sa fie perfecta

Fals. In mod cert, nu exista perfectiune in nicio lucrare. De fapt, perfectiunea, asemenea frumusetii, este subiectiva. Ceea ce tu vezi imperfect, prin ochii altei persoane poate fi perfect. Cu toate acestea, in arta, trebuie sa inveti din greseli. Si daca prima data nu ti-a iesit asa cum ti-ai dorit, repetitia iti va aduce “succesul” mult dorit. Ce poti pierde daca pierzi? Poate doar vopsea si timp. Si, asa cum spunea Salvador Dali, “ nu iti fie frica de perfectiune, n-o vei atinge niciodata”.


Mitul 4: Daca nu poti desena, nu poti picta

Fals. O pictura nu este un desen fara culoare, iar un desen nu este o pictura care inca nu a fost umpluta cu vopsea. Pictura implica un set propriu de aptitudini. Chiar daca tinzi sa crezi ca elementul de baza este desenul, afla ca pictura poate avea la baza doar cateva elemente de baza care pot fi incoronate prin aplicarea unei vopsele, prin tehnici pe care le stapanesti bine. Sunt foarte multi artisti care nici nu concep lucrarea in creion si apoi in vopsei, ci o aplica pe cea din urma direct pe panza.


Mitul 5: Cu cat pui mai multa culoare, cu atat va iesi mai bine pictura

Fals. Contrastul si tonul sunt mult mai importante decat orice numar de culori pe care il folosesti. Sa pui o multitudine de culori intr-o singura pictura inseamna doar sa aduni mai multe elemente care distorsioneaza mesajul real. Fiecare culoare are propria “personalitate” si propriile caracteristici. Este important sa iti focusezi culorile centrale si sa stii sa le grupezi catre elementele din pictura pe care o expui.

Intelegerea a ceea ce este arta si ceea ce sta in spatele fiecarei lucrari, este, cu siguranta, metoda prin care demontezi fiecare afirmatie nefondata despre ea si despre ceea ce ai putea deveni: un artist.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mituri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pictura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre talent

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre artist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre perfectiune

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0