Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 mituri despre fertilitate. Iata care este adevarul

de Camelia Diaconu la 2018-07-03
5 mituri despre fertilitate. Iata care este adevarul
Am auzit de-a lungul timpului o multime de mituri in ceea ce priveste o eventuala sarcina. Daca pe vremea parintilor nostri nu existau atatea modalitati de a afla si de a supraveghea o sarcina si se inventau o multime de povesti pentru a-ti da seama sexul copilului, ei bine acum lucrurile s-au schimbat, iar acum beneficiem de o tehnologie avansata care ne sta oricand la dispozitie. Despre mituri, iata care sunt cele mai consecrate si in ce proportie sunt adevarata!


5 zvonuri pe care nu trebuie sa le crezi cand vine vorba despre fertilitate
 

Pastilele contraceptive reduc fertilitatea. Ei bine, nimic mai fals mai ales daca ne gandim ca anticonceptionalele sunt recomandate de catre medicii specialisti pentru a trata diferite afectiuni hormonale. Pastilele au rolul de a-ti conserva fertilitatea, ba mai mult, pregatindu-te pentru perioada in care iti doresti sa concepi un bebe.
 
Femeile pot ramane usor insarcinate si la 40 de ani. Aici nu mai este atat de adevarat. Pe masura ce trec anii, scade si capacitatea de reproducere indiferent cat de sanatos este corpul femeii din punct de vedere medical. Femeile dupa 40 de ani inregistreaza cele mai multe pierderi de sarcina din motive medicale, insa asa nu este o generalitate. Se poate ramane insarcinata si la aceasta varsta, insa este nevoie de mai multa rabdare si un stil de viata sanatos si echilibrat in permaneneta.
 
Lenjeria intima mult prea stramta poate afecta fertilitatea barbatilor. Nu este adevarat. Barbatii pot purta orice tip de lenjerie fara sa fie afectata fertilitatea, modelul fiind ales in functie de comoditate si de preferinte. Ce trebuie in schimb de luat in calcul este faptul ca spermatozoizii nu accepta asa de usor caldura si tocmai din acest motiv nu sunt recomandata baile cu apa fierbinte pentru barbati.
 
Este importanta pozitia pentru conceperea copilului. Acest lucru nu are nicio legatura, iar povestile pe care le auzim raman doar la capitoul de basme. Conceptia nu are legatura cu pozitia deoarece este important ca spermatozoizii sa treaca de mucusul cervical in maxim 5 minute, daca nu, acestia devin inactivi si procesul de conceptie esueaza.
 
Trebuie sa te straduiesti mai mult daca vrei sa ramai insarcinata. Din nou un mit care nu este adevarat. Conceptia nu are o legatura directa cu numarul de incercari, ci doar cu starea in care se afla organismul, daca este suficient de pregatit corpul pentru a concepe un copil. Indiferent ca vorbim despre un copil pe cale naturala sau inseminare artificial, interventiile se fac in functie de disponibilitatea organismului. Cu cat esti mai pregatit, cu atat poti incerca de mai multe ori. Daca nu, incearca doar atunci cand simti ca poti face asta. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0