Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

5 motive pentru a mananca mai des ciuperci

5 motive pentru a mananca mai des ciuperci
5 motive pentru a mananca mai des ciuperci

Fiind bogate in vitamine si minerale, ciupercile au putine calorii si pot inlocui cu succes carnea din preparatele zilnice. Studiile efectuate de-a lungul timpului au aratat ca ciupercile scad riscul de obezitate, previn diabetul, bolile de inima si ne ofera energie.


Previn cancerul

Ciupercile contin seleniu, un component de baza al unor enzime care protejeaza celulele de distrugerile produse de radicali liberi, impiedicand astfel imbatranirea accelerata si imbolnavirea. Seleniul este prezent in toate tesuturile corpului, avand concentratia cea mai mare in rinichi, ficat, splina si pancreas. Are efecte anticancerigene si imunostimulente.

De asemenea, vitamina D din ciuperci inhiba dezvoltarea cancerului prin reglarea ciclului de crestere a celulelor. Folatii joaca un rol important in replicarea si repararea ADN-ului, prevenind formarea celulor canceroase.

Mai mult, potasiul continut ajuta la scaderea presiunii sangelui, prevenind atacul cerebral, in timp ce zincul regleaza metabolismul.

Combat diabetul

Diabetul zaharat este definit prin cresterea valorii glicemiei. Studiile au aratat ca persoanele care sufera de diabet de tip 1, care consuma alimentre bogate in fibre, au un nivel mai scazut de glucuza in sange.
Antioxidantii cresc imunitatea si previn infectiile, iar combinatia de proteine si fibre ajuta metabolismul.

Previn bolile de inima

Fibrele, potasiul si vitamina C mentin sanatatea cardiovasculara. Potasiul si sodiul ajuta la reglarea tensiunii arteriale, iar beta-glucanii reduc nivelul de colesterol din sange.

Intaresc imunitatea

S-a constatat ca seleniul din compozitia ciupercilor stimuleaza sistemul imunitar si previne inmultirea tumorilor canceroase. Datorita proprietatilor antivirale si antibacteriene, tin la distanta afectiunile sezonului rece.

Tin greutatea sub control

Ciupercile contin doua tipuri de fibre: beta-glucani și chitină care cresc senzatia de sațietate și reduc apetitul. Sunt ideale pentru pierderea in greutate pentru ca un indice glicemic scazut.

Foto: pixabay.com
Sursa: medicalnewstoday.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Spune-ne opinia ta despre "5 motive pentru a mananca mai des ciuperci"



9 - 2 =

Cele mai citite articole

Te intrebi cateodata cum de unele femei au pachetul complet, adica sunt si frumoase, si destepte? ...
In meniul unui restaurant te asteapta tot felul de preparate culinare care mai de care mai ...
O serie de procese fiziologice importante depind pentru buna lor desfasurare de o concentratie ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea dadeam importanta felului cum aratau unghiile mele: casante, patate ( pete albe sub unghii ...
Deficienta de zinc la barbati este cauza maririi prostatei, facand acest organ vulnerabil la ...
CUPTOR CU MICROUNDE. UNDE TRAITI FRATILOR. CUPTORUL CU MICROUNDE = MOARTE CURATA. RUSI DIN 1976 NU ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0