Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care trebuie sa-ti planifici vacanta acum

5 motive pentru care trebuie sa-ti planifici vacanta acum
In ciuda nenorocirilor care te pot paste intr-o vacanta - arsuri ale pielii, muscaturi de insecte, bagaje ratacite, toxiinfectii alimentare, de obicei te intorci acasa relaxata si fericita. De ce nu ai merge deci in inca o vacanta?!


1.  O vacanta te ajuta sa scapi de stres.

Chiar si un weekend la cate o pensiune care te invita sa redescoperi romantismul te poate ajuta sa scazi nivelul hormonului de stres si sa reduci tensiunea arteriala, spun studiile. Asa ca, imagineaza-ti ce ar putea face o saptamana. Te vei simti si vei arata mai tanara si vei putea sa combati mai bine boala. Toate astea sunt rezultatele eliminarii stresului. Si, da, stresul contribuie la ingrasare. 
2. Vacanta lasa inima sa se odihneasca.
Studiile arata ca si inima ta are nevoie de o vacanta. De fapt, poate are nevoie de doua vacante. Un studiu efectuat pe femei a aratat ca cele care isi iau doua vacante pe an sunt cu pana la opt ori mai putin predispuse sa faca atac de cord. Iar un studiu efectuat pe barbati cu risc ridicat de boala coronariana a demonstrat cum cei care nu-si iau vacanta anuala sunt cu 32% mai predispusi la atac de cord decat ceilalti.
3. In vacanta te aproprii de familie mai mult.
Iesirile au un impact pozitiv asupra familiilor. Eliberarea de stresul cotidian (chiar daca asta inseamna un nou stres), le ajuta pe familii sa se apropie, sa creeze legaturi noi care vor dura dincolo de finalul vacantei.
4. O vacanta te face mai desteapta la birou.
O vacanta este o pauza care improspateaza, mai ales daca te rupi de dispozitivele electronice si recuperezi la capitolul somn. Te vei descurca mai bine la birou. Si asta pentru ca stresul are impact asupra puterii de luare a deciziilor. Dupa cateva zile fara stresul cotidian, vei lua decizii mai bine cantarite.
5. O vacanta te va face mai fericita.
Un studiu a aratat niveluri mai scazute de tensiune si depresie in randul femeilor care merg frecvent in vacanta (o data sau de doua ori pe an) fata de cele care merg mult mai rar in concedii. Si simpla anticipare a vacantei este benefica, spune un studiu olandez.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reducerea stresului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre familie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0