Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 obiceiuri care vor transforma modul in care iti percepi propriul corp

de Rebeca Roman la 2016-07-04
5 obiceiuri care vor transforma modul in care iti percepi propriul corp
Adevarata iubire de sine include si acceptarea propriului corp, lasand la o parte idealurile nerealiste, frustrarile si obiceiurile negative.


Din punct de vedere psihologic, stima de sine se bazeaza pe 3 piloni: reusita profesionala, acceptarea neconditionata a corporalitatii noastre si certitudinea atractivitatii. Prin urmare, daca avem impresia ca numai o cariera de succes e de-ajuns pentru o stima de sine ridicata, ne inselam. Fara acceptarea propriei infatisari, cu avantajele si defectele respective, nu putem avea o experienta individuala plenara.

Stim deja ca mass-media, educatia si anumite culturi influenteaza puternic propria perceptie a corporalitatii si ne fac sa refuzam ceea ce avem deja, pentru a vana neincetat idealuri imposibil de atins. Primul pas este sa devenim constiente de necesitatea unei schimbari interioare, nu exterioare.

1. Uita, macar pentru o perioada, de social media

Facebook, Instagram, Pinterest sunt doar o parte din locurile in care ne confruntam zilnic cu imagini distorsionate ale frumusetii si ale perfectiunii. Canalele de social media sunt mediul perfect in care stima noastra de sine sa scada pana la disparitie. Incearca sa iei o pauza de la toate acestea si admira frumusetea reala din jurul tau.

2. Adopta un animal de companie

Afectiunea si grija fata de un alt suflet te vor scoate din cercul vicios al autocriticii si al atentiei obsesive fata de aspectul fizic. In plus, animalele sunt un foarte bun exemplu de acceptare neconditionata a propriului corp. Asadar, ofera-i mai mult timp animalului tau de companie, daca ai deja unul. Daca nu, invata sa daruiesti afectiune fara critici si asteptari.

3. Inlocuieste exercitiile fizice de dimineata cu o plimbare

Ti-ai propus sa slabesti, asa ca incepi fiecare dimineata cu un program intens de cardio? Acesta actioneaza ca un sistem de alarma in organismul tau si creeaza o stare de suprasolicitare. In schimb, o plimbare iti pune sangeel in miscare, te energizeaza si iti asigura o stare de echilibru mental pentru intreaga zi.

4. Asculta-ti corpul

Suntem bombardate, din zeci de directii, cu sfaturi si reguli privind ceea ce ar trebui sa mancam. Unele dintre noi nici nu mai stiu ce le face cu adevarat placere sau cand se simt cu adevarat satule. Invata sa-ti asculti corpul: iti este foame? Ai mancat suficient? Ai nevoie de o doza de glucoza pentru creier? Esti deshidratata? Invata sa gasesti echilibrul intre regulile de nutritie si nevoile specifice ale corpului tau.

5. Bucura-te de hainele care ti se potrivesc

Inca mai pastrezi rochia aceea in care speri sa incapi, din nou, intr-o buna zi? Te uiti in fiecare zi la haine in care visezi sa te imbraci dupa ce slabesti? Adevarul este ca irosesti timpul prezent, in care ai putea sa te bucuri cu adevarat de silueta de acum si stilul vestimentar care o pune in valoare. Concentreaza-te pe momentul prezent si descopera frumusetea reala de acum, in loc sa amani fericirea si iubirea de sine pentru un moment indepartat.

Foto; pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.22 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre psihologie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stima de sine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare personala

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0